L´Ajuntament recupera l´estabilitat pressupostària i compleix amb tots els objectius financers amb un resultat de 60 M i un fons de liquiditat de 381 M : Servei de Premsa

L´Ajuntament recupera l´estabilitat pressupostària i compleix amb tots els objectius financers amb un resultat de 60 M i un fons de liquiditat de 381 M

21/03/2013



Temps estimat de lectura: 3 minuts

El pressupost del 2012 s´ha tancat amb un resultat positiu (capacitat de finançament) en termes del Sistema Europeu de Comptes / SEC de 60 M d´euros. Aquest resultat contrasta amb el dèficit amb què es va tancar l´exercici 2011, que era de 398 M.

La segona tinienta d´alcalde afirma que ?Barcelona tanca el 2012 amb plena estabilitat pressupostària per una decisió contundent del govern de corregir una tendència preocupant per la seva afectació a les finances municipals? Recasens ha recordat que des de 2009 el dèficit acumulat en el pressupost municipal sumava en total 782 M.

?L´objectiu principal de l´Ajuntament de Barcelona per garantir el creixement i l´atenció a les persones és-segons Sònia Recasens- evitar el contagi financer i garantir en tot moment la liquiditat. Amb la liquidació del 2012 es certifica el compliment de les mesures que va aprovar el govern municipal el setembre de l´any 2011: aconseguir l´estabilitat pressupostària, el dèficit zero i pagar a tots els proveïdors en un màxim de 30 dies.

Solvència i liquiditat

També és destacable l´import de fons líquids de l´Ajuntament, que a 31 de desembre del 2012 era de 381M?, i un romanent tresoreria de 148 M. Sònia Recasens afirma que ?protegir la disposició de fons líquids és un dels objectius irrenunciables per a fer front a una situació conjuntural com l´actual i per atendre amb garanties les necessitats de les persones. Per tant, no hi ha millor política social que una correcta gestió pressupostària i financera que garanteixi liquiditat?.

La segona tinenta d´alcalde destaca que “La prova que no està en perill la solvència de la institució és el rati de pagament a proveïdors dels 2 primer mesos de l´any 2013, gener i febrer, en què hem pagat en 28 dies des de la presentació de la factura. Tot plegat és el compromís de la institució per tal de crear l´entorn de confiança necessari per al desenvolupament econòmic i la creació de llocs de treball”

Des del mes de març de 2012, ha complert el seu compromís de pagar als seus proveïdors a 30 dies. La mitjana de pagament de l´any passat és de 32 dies.

Forta recuperació de l´estalvi brut

La liquidació del pressupost 2012 també reflecteix una recuperació de l´estalvi brut, que se situa en el 19´1% dels ingresos corrents, per sobre del planificat i molt per sobre del liquidat el 2011, que era del 5,1%.

En el tancament hi ha una provisió de 132 M corresponents al deute de la Generalitat que, segons Recasens, ?no vol dir en cap cas renunciar a cobrar-los, és senzillament mostrar el resultat amb màxim realisme i transparència, a la vegada que posa de manifest de forma contundent que el pendent acumulat no està afectant en absolut a l´estabilitat financera de l´Ajuntament de la ciutat. Prova d´això és l´important resultat positiu un cop efectuada l´esmentada provisió”

Aquesta provisió de fons es fa perquè no està del tot garantit el cobrament a curt termini, tot i que no es posa en dubte ni es renuncia al cobrament a llarg termini.

Execució el creixement i l´atenció a les persones el creixement i l´atenció a les persones de les inversions

El 2012 es van executar unes despeses de capital per valor de 466´5 milions d´euros, assolint així l´objectiu d´haver executat el 85´7% de la inversió prevista, per sobre del 2011, en què el nivell d´execució de les inversions van ser del 82´9%.

Més informació:
Liquidació dels comptes públics de l´Ajuntament de Barcelona corresponents a l´any 2012





Paraules clau