10 dones provinents de l´àmbit de la prostitució troben feina gràcies al curs de cambreres de pis organitzat per l´Ajuntament i el Lloc de la Dona : Servei de Premsa

10 dones provinents de l´àmbit de la prostitució troben feina gràcies al curs de cambreres de pis organitzat per l´Ajuntament i el Lloc de la Dona

22/03/2013



Temps estimat de lectura: 2 minuts

El curs de cambreres de pis, que va finalitzar la setmana passada, està dirigit a 14 dones que anteriorment exercien la prostitució o estaven en risc d´exclusió. Durant 102 hores de formació tècnica-pràctica i 75 de formació a pràctica en diferents hotels de la ciutat, aquestes dones han rebut la formació necessària per encarregar-se del bon manteniment de les habitacions dels hotels. També han realitzat tutories i seguiment individualitzat, recerca de feina i suport a la inserció. Del total de 14 dones que l´any passat també van realitzar el curs, 10 van trobar feina en el sector hoteler, una altra dona en un altre sector, dos estan buscant feina amb el seguiment de les educadores, i una d´elles va retornar al seu país d´origen.

Per Francina Vila, regidora de Dona i Drets Civils, ?un dels objectius més importants és que aquestes dones recuperin la confiança en elles mateixes i l´autonomia necessària per no haver d´exercir la prostitució?. Vila també ha recordat que l´Ajuntament de Barcelona treballa per establir polítiques transversals per la igualtat de gènere i lluitar contra l´exclusió social de les dones. ? Des de la regidoria de Dona i Drets Civils hem augmentat els convenis destinats a afavorir la inserció laboral de les dones que exerceixen la prostitució. Durant el 2013 destinarem més de 700.000 euros?, ha dit la regidora.

El curs de cambreres de pis forma part del conveni de col·laboració entre l´Ajuntament de Barcelona i El Lloc de la Dona (Germanes Oblates) per a l´execució del projecte ?Dona i Prostitució: Formació Sociolaboral 2013 i Enfilant l´Agulla? adreçat a les dones que exerceixen o han exercit la prostitució. L´objectiu del conveni és promoure alternatives econòmiques per a les usuàries del projecte que les permeti fer possible la seva incorporació laboral. En concret, l´aportació de l´Ajuntament, a través de la Regidoria de Dona i Drets Civils, és de gairebé 49.000 euros.

Pe que fa al projecte de Formació socio-laboral els objectius específics són:

– Capacitar a les usuàries a través d´itineraris formatius que es dissenyen i s´elaboren de forma personalitzada per a cadascuna de les dones.
– Acompanyar a les dones en tot el procés d´inserció laboral posant al seu abast les eines per a la recerca pro-activa de feina, establint contactes amb el mercat laboral, i programant amb elles les entrevistes de treball.
– Oferir oportunitats laborals realistes a través de la prospecció i sensibilització a les empreses tant públiques com privades, i l´establiment de contactes i acords amb el teixit productiu del municipi, per tal de poder detectar llocs de treball i adaptar la formació en funció de les ofertes.

Les activitats que es realitzen per aconseguir aquests objectius són diverses i s´estructuren en: Itineraris formatius quan la dona té cobertes les seves necessitats mínimes (aprenentatge de l´idioma; tallers d´acollida; formació sobre el mercat laboral; formació tècnica per treballar a les llars; formació tècnica per treballar a les empreses; i acompanyament i seguiment dels itineraris); itineraris laborals que fa cada dona i s´estructura en entrevistes individuals o tutories, elaboració del pla d´ocupació, i consolidació del procés; derivació i coordinació amb recursos externs amb la finalitat de donar les màximes oportunitats de formació i d´inserció; i prospecció a les empreses per mantenir una borsa de treball.





Paraules clau