Les valoracions de l´agència de rating Fitch confirmen la forta posició econòmic-financera de Barcelona reflectida a la liquidació dels comptes de l´any 2012 : Servei de Premsa

Les valoracions de l´agència de rating Fitch confirmen la forta posició econòmic-financera de Barcelona reflectida a la liquidació dels comptes de l´any 2012

22/03/2013



Temps estimat de lectura: 2 minuts

Fitch manté a Barcelona amb la màxima qualificació que pot obtenir d´acord amb el rating actual del deute sobirà de l´Estat Espanyol ( que en aquests moments és de BBB i perspectiva negativa). L´objectiu de Barcelona, tenint en compte que aquest és el seu sostre, és no caure en una posició inferior a la mateixa.

De la nota emesa per l´agència, l´Ajuntament de Barcelona en destaca les següents valoracions:

La posició de caixa de l´Ajuntament de Barcelona ha millorat al 2012 i la ciutat no ha necessitat recórrer al mecanisme del fons de liquiditat de l´Estat per tal de fer front als pagaments de proveïdors.

Barcelona presenta una forta gestió pressupostària amb uns ratis de cobertura del deute sòlids i una economia estable.

Fitch considera que el nou govern de Barcelona s´ha compromès a complir amb la nova Llei d´Estabilitat Pressupostària i Sostenibilitat Financera aprovada el passat mes d´Abril. Barcelona presenta una bona trajectòria i bons resultats en gestió pressupostària posada de manifest amb la capacitat financera de 60M d´euros en termes del Sistema Europeu de Comptes al tancament del 2012.

La ciutat presenta un estalvi brut ( diferència entre ingressos i despesa corrent ) superior al 20%. El management de Barcelona ha introduït diverses mesures per a millorar l´eficiència que haurien de traduir-se en un estalvi de costos.

Barcelona presenta un rati molt sòlid de deute sobre ingressos corrents ( 52,1% ). Fitch té l´expectativa que el mateix es mantingui a mitjà termini.

L´agència manté la perspectiva negativa de la qualificació condicionada a la qualificació del deute sobirà. La revisió de la perspectiva a estable es produiria en el cas que també ho fes la del deute sobirà. Es posa també de manifest que qualsevol desviació dels resultats actuals podria implicar una revisió a la baixa d´aquesta qualificació.





Paraules clau