La Guàrdia Urbana i els Mossos d´Esquadra han detingut 6 persones per tràfic de drogues en un dispositiu realitzat en un ?after? de Barcelona : Servei de Premsa

La Guàrdia Urbana i els Mossos d´Esquadra han detingut 6 persones per tràfic de drogues en un dispositiu realitzat en un ?after? de Barcelona

26/03/2013



Temps estimat de lectura: 3 minuts

Agents de la Guàrdia Urbana de Barcelona i de la Policia de la Generalitat- Mossos d´Esquadra van detenir el passat 23 de març, sis persones per tràfic de drogues -tot i que a una d´elles se li imputa també un delicte d´atemptat a agents de l´autoritat- en una entrada conjunta en un local d´oci nocturn del barri de l´Eixample de Barcelona. El dispositiu també va permetre identificar 160 persones de les quals, vint, van ser denunciades per tinença de substàncies estupefaents.

Diferents associacions de comerciants i grups de veïns van denunciar en diverses ocasions la presència de locals d´oci al barri de l´Eixample, que obrien a la matinada i que no tancaven fins el migdia, a on es produïen baralles i a on tenien sospites que també es traficava amb drogues.

El passat 23 de març, 42 efectius de diferents Unitats de la Guàrdia Urbana (Policia Administrativa i Delinqüència Urbana) i del Cos de Mossos d´Esquadra (Seguretat Ciutadana, Delinqüència Urbana, Investigació, Policia Científica, Policia Administrativa, Delinqüència Urbana i Brigada Mòbil); i un indicatiu del Sistema d´Emergències Mèdiques de Catalunya es van desplaçar a un dels locals en el qual s´havien recollit més queixes i denúncies veïnals.

A l´interior de l´establiment van entrar diverses dotacions d´agents de paisà per tal de veure l´activitat que s´hi produïa. Allà els agents van poder comprovar com alguns clients compraven a uns altres el que, presumptament, eren substàncies estupefaents. Fins i tot, un grup de clients va preguntar als mossos que estaven de paisà si coneixien qui venia la droga en aquell local.

Una hora després que l´establiment obrís i, ja quan hi havia un gran aforament, agents de la Brigada Mòbil van entrar al local i, juntament amb la resta de dotacions de Mossos i de la Guàrdia Urbana, van iniciar les tasques d´identificació i escorcoll dels assistents.

Com a resultat de l´escorcoll i de les transaccions que van presenciar els agents de paisà, els agents van detenir:

– Tatiana M. de T. de nacionalitat brasilera, 33 anys i veïna de Barcelona per un delicte de tràfic de drogues. Portava 4 bosses de plàstic amb més de 4 grams de cocaïna, 5 bosses de plàstic amb 4 grams d´ èxtasi aproximadament, 3 bosses amb gairebé 3 grams d´amfetamines i un bitllet de 50 euros.

– Rosario A.D. de nacionalitat espanyola, veïna de Barcelona i de 40 anys, per un delicte de tràfic de drogues. Portava 20 bosses de plàstic amb més de 15 grams d´amfetamines i un total de 185 euros fraccionats en diferents bitllets. En el moment de la seva detenció va agredir a una de les agents que l´escorcollava, motiu pel qual també se la va detenir per un delicte d´atemptat a agents de la autoritat.

– Santiago A.P. de nacionalitat espanyola, veí de Barcelona i de 32 anys per un delicte de tràfic de drogues. Portava dues bosses de plàstic amb més de 2 grams de cocaïna i dues bosses que superaven els 2 grams d´amfetamines. Aquest col·laborava amb els també detinguts de nacionalitat espanyola i veïns de Barcelona: Egoitz O.C. de 34 anys i Maria C.S. de 30 anys. Es distribuïen les funcions de la següent manera: Egoitz O.C. recaptava clients de la discoteca i els posava en contacte amb Santiago A.P., que portava la mercaderia. Un cop la venia, feia entrega dels diners a Maria C.S.

– Ambiorix Ydewandy F. S. nascut a la República Dominicana amb domicili a l´Hospitalet de Llobregat i de 29 anys per un delicte de tràfic de drogues. Portava una bossa de plàstic amb 0.5 grams de cocaïna aproximadament, una bossa de plàstic amb més de 2 grams de cànnabis, tres bosses de plàstic que superaven els 6 grams de cànnabis i 135 euros fraccionat en bitllet i monedes.

Els detinguts van passar a disposició judicial el passat diumenge i el jutge ha decretat llibertat amb càrrecs per a tots els imputats.

Els agents han aixecat acta d´inspecció al local per diverses faltes administratives.





Paraules clau