L´Ajuntament de Barcelona activa un dispositiu de seguretat i convivència durant els dies de Setmana Santa : Servei de Premsa

L´Ajuntament de Barcelona activa un dispositiu de seguretat i convivència durant els dies de Setmana Santa

27/03/2013



Temps estimat de lectura: 2 minuts

Durant els dies de Setmana Santa i amb la millora de la climatologia a Barcelona s´incrementa el nombre de persones que visiten la ciutat alhora que es produeix un augment de l´ús de l´espai públic de la capital catalana. Per aquest motiu, i tal com és habitual, l´Ajuntament de Barcelona, mitjançant la Guàrdia Urbana activa un dispositiu específic amb la finalitat de fer compatible aquest increment de ciutadans amb el normal desenvolupament de l´activitat quotidiana. El dispositiu pretén garantir uns nivells de seguretat i de mobilitat òptims a la ciutat, preservant l´espai públic com a lloc de convivència i de civisme.

Amb aquest objectiu, durant aquest dies de Setmana Santa la Guàrdia Urbana desplega un operatiu preventiu a diferents punts de la ciutat, centrant-se en aquells on s´ha detectat que s´hi poden generar problemàtiques de seguretat o d´incivisme quan arribi l´estiu. La mesura busca anticipar-se i realitzar tasques de prevenció abans que apareguin fenòmens en determinats espais que a mesura que arriba el bon temps poden causar molèsties de convivència entre els barcelonins.

El dispositiu es realitza a tota la ciutat, però se centra especialment en aquells districtes on es concentren més visitants com són Ciutat Vella i l´Eixample, així com les zones turístiques, d´oci i comercials més concorregudes. A banda, la Guàrdia Urbana també realitza actuacions concretes en aquells espais públics que presenten un ús més intensiu com són:

 La Rambla
 Plaça Catalunya
 Rambla del Raval
 Sagrada Família
 Estació del Nord
 Parc Güell
 Platges
 Fonts de Montjuïc

» Menys furts, més civisme

La Guàrdia Urbana de Barcelona se centra en vetllar per la seguretat i la convivència a la ciutat. En aquest sentit, durant aquests dies els agents del cos de policia barceloní actuaran per garantir la seguretat ciutadana i per evitar que es cometin actes com furts, robatoris o estrebades als carrers de Barcelona, així com tot tipus d´activitats que puguin produir alarma social. Els efectius policials treballaran des de l´anticipació i la prevenció i de manera coordinada amb els Mossos d´Esquadra per tal d´evitar la comissió d´actes delictius.

A banda, els agents també garantiran el compliment de l´Ordenança de Mesures per Garantir i Fomentar la Convivència Ciutadana, fent especial atenció a aquells comportaments incívics que destorbin el descans dels veïns. D´aquesta manera es prioritzarà la vigilància dels espais públics, prestant més atenció a les places i en aquells llocs on es produeixen reunions de persones amb l´objectiu d´evitar el consum d´alcohol a la via pública i l´excés de soroll. La Guàrdia Urbana també mantindrà activat l´operatiu contra la venda ambulant, centrant-se en aquells espais turístics i comercials de la ciutat.

Finalment, durant aquests dies els agents treballaran per reduir l´accidentalitat a la ciutat, i establiran controls d´alcoholèmia i drogotest en diferents punts de la capital catalana. Els agents també programaran serveis de regulació i vigilància del trànsit, donant cobertura als punts més problemàtics de la xarxa viària i de les rondes per tal de facilitar tant l´Operació Sortida com l´Operació Retorn.





Paraules clau