L´Ajuntament de Barcelona garanteix la cobertura de tots els ajuts a famílies per als casals i colònies d´estiu de 2013 : Servei de Premsa

L´Ajuntament de Barcelona garanteix la cobertura de tots els ajuts a famílies per als casals i colònies d´estiu de 2013

27/03/2013



Temps estimat de lectura: 4 minuts

El proper 13 d´abril s´iniciarà el període d´inscripció de la Campanya d´Estiu per als casals i colònies que enguany organitzaran un total de 322 entitats de Barcelona, i que oferiran un total de 543 activitats per a nens i joves d´edats compreses entre els 3 i els 17 anys. En total, aquest estiu es posaran a disposició de les famílies un total de 161.907 places per a activitats lúdiques i esportives a la ciutat.

Coordinada per l´àrea de Qualitat de Vida, Igualtat i Esports, la campanya assegura una àmplia oferta d´activitats obertes a tots els infants i joves en l´àmbit del lleure, sociocultural i esportiu, que transmetin els valors de la convivència i respecte a l´entorn mentre es gaudeix del temps de vacances d´una forma divertida i segura.

El consistori vol garantir la participació i l´accés de tots els infants i adolescents al conjunt de l´oferta d´activitats, independentment de la capacitat econòmica de la seva família. I per això, el assegurarà la cobertura de tots els ajuts econòmics a famílies amb rendes inferiors a 9.959 euros anuals que així ho sol·licitin i que compleixin els requisits.

L´ajuntament ha previst, per a aquest objectiu, un pressupost de 750.000 euros per a cobrir totes aquestes demandes, i amb la previsió de poder-lo ampliar si ho requereix.

L´any passat, l´àrea de Qualitat de Vida, Igualtat i Esports va atorgar un total de 5.917 ajuts econòmics a famílies per a la Campanya d´Estiu, amb una dotació de 782.419 euros. Es van cobrir, així, totes les demandes que van complir els requisits establerts per a ser-ne beneficiaris: residir a Barcelona, renda menor a la fixada, presentació de la sol·licitud en els terminis previstos i no haver duplicat les sol·licituds.

També es va cobrir la totalitat de la demanda de suport de monitors, que l´any passat van assistir a un total de 254 infants amb discapacitat, perquè poguessin assistir a l´activitat escollida.

La principal novetat en la inscripció prevista per al 2013 es l´increment del període de reclamació d´ajuts econòmics que passa de 3 a 10 dies laborables. Les famílies tindran més temps per preparar i presentar la reclamació si consideren que la resolució inicial no s´ajusta a la normativa.

Així, des del mateix dia 13 d´abril, que s´inicien les inscripcions, els pares i mares podran fer la sol·licitud d´ajuts econòmics fins al dia 26 d´abril. El dia 17 de maig, es comunicarà la llista provisional de beneficiaris, i s´obrirà un període de reclamacions, fins al 28 de maig. El dia 11 de juny, es publicarà la llista definitiva.

Durant el període de sol·licitud, es posarà a disposició dels ciutadans informadors a les Oficines d´Atenció al Ciutadà de Ciutat Vella, Eixample, Sant Martí, Horta-Guinardó, Nou Barris, Sant Andreu, Sants-Montjuïc i Gràcia.

Les famílies podran consultar l´oferta d´enguany a través del web www.bcn.cat/vacances. També tindran a la seva disposició 12.100 exemplars de la Guia que es podrà aconseguir a les Oficines d´Atenció Ciutadana (OAC) dels districtes, als equipaments esportius municipals, a les escoles bressols adherides a la campanya i a les entitats organitzadores. La guia recull tota l´oferta d´activitats d´estiu. La resta d´informació –períodes d´inscripció, places, duració i localització de les activitats?estarà disponible al web. Aquesta informació també podrà consultar-se a través del telèfon d´informació al ciutadà 010.

Més places, més oferta

Enguany, la Campanya d´Estiu ha incrementat el nombre d´activitats en un 10%, i un 16% el nombre de places en colònies i casals. El Campus Olímpia, que es realitzen a instal·lacions esportives municipals, també han incrementat en un 31% el nombre d´activitats i de places. La resta d´oferta està organitzada, en la majoria de casos, per entitats del tercer sector.

Una de les novetats de l´oferta d´enguany és que per primera vegada, en aquesta edició, s´oferirà activitats organitzades per tres entitats que treballen amb infants amb discapacitat: una del districte de l´Eixample, una altra de Gràcia, i una altra de Les Corts.

Com en l´any anterior, però, s´assegura que totes les activitats que formen part de la Campanya tinguin garantida la inclusió de tots els infants i adolescents, comptant amb una programació i els mitjans tècnics i humans adients per a la seva participació amb independència que puguin presentar o no alguna discapacitat.

Per aquesta raó, l´entitat organitzadora podrà sol·licitar a l´Institut Municipal de Persones amb Discapacitat (IMD) el reforç de l´equip de monitors, que puguin atendre aquells infants que per la seva discapacitat presenten especials dificultats d´integració. L´IMD valorarà la situació i condicions especials d´aquests nens i determinar el suport necessari per a la seva integració. Les funcions dels monitors serà fer reforç al grup en què s´hagi inscrit l´infant, oferint recursos i estratègies per fomentar la inclusió dels infants a l´activitat.

Activitats ofertes

1) Bressols d´Estiu: activitats divertides i adients a les edats dels infants. Tasques de cura i respecte d´hàbits d´higiene, alimentació i descans. Es fan a les Escoles Bressol municipals.

2) Casals d´Estiu: jocs, tallers creatius, sortides per la ciutat i fora ?piscines, museus, etc—. Es fan a les escoles, centres cívics, ludoteques o casals de la ciutat.

3) Colònies: jocs, tallers, vetllades, excursions i descobertes. Es fan a cases de colònies en entorns naturals.

4) Campaments: jocs, taller, vetllades, excursions i descobertes. Es fan en terrenys o instal·lacions d´acampada autoritzats en entorns naturals.

5) Rutes: recorreguts a peu, en bicicleta o transport públic, activitats de lleure. Es fa en terrenys d´acampada, refugis, o albergs en entorns naturals.

6) Estades fora de Catalunya: coneixement del territori, la cultura i la societat d´acollida. Instal·lacions esportives, escoles i casals de la ciutat.

7) Casals esportius: foment de la pràctica de l´esport entre els infants i joves, iniciació a diverses disciplines esportives o perfeccionament d´algunes modalitats. Es realitza en centres educatius, i instal·lacions esportives i altres espais de la ciutat.





Paraules clau