Trias creu que acollir la incubadora de l´Agència Europea de l´Espai donarà impuls al creixement econòmic de Barcelona i la seva l´Àrea Metropolitana : Servei de Premsa

Trias creu que acollir la incubadora de l´Agència Europea de l´Espai donarà impuls al creixement econòmic de Barcelona i la seva l´Àrea Metropolitana

03/04/2013



Temps estimat de lectura: 4 minuts

L´alcalde Xavier Trias, acompanyat de la tinenta d´alcalde d´Economia, Empresa i Ocupació, Sònia Recasens, ha presentat avui la candidatura de Barcelona per acollir un centre d´incubació de l´Agència Europea de l´Espai. A l´acte, que s´ha celebrat al Saló de Cròniques de l´Ajuntament, han assistit els representants de la resta d´institucions que formen part del projecte i que han signat el conveni de col·laboració on es recullen els termes de la presentació de la candidatura.

Així, l´acte ha comptat amb la presència del president de la Diputació de Barcelona, Salvador Esteve; el president del Consell Comarcal del Baix Llobregat i alcalde de Gavà, Joaquim Balsera; el vicepresident executiu de l´Àrea Metropolitana de Barcelona i alcalde de Cornellà, Antonio Balmón; el rector de la Universitat Politècnica de Catalunya. BarcelonaTech (UPC), Antoni Giró; i el president de Caixa Capital Risc, Marcelino Armenter. També ha assistit l´alcalde de Castelldefels, Manuel Reyes.

Presentem la candidatura de Barcelona per ser la seu europea d´una incubadora d´empreses aeroespacials

L´alcalde ha dit que ?acollir la incubadora de l´Agència Europea de l´Espai donarà impuls al creixement econòmic de Barcelona i la seva l´Àrea Metropolitana, que són les que ens trauran de la situació de crisi. Creiem en aquesta candidatura perquè a més contribuirà al nostre objectiu de ser referents en l´àmbit del coneixement.?

Trias ha afirmat que ?aquest objectiu requereix una bona col·laboració amb les administracions i les universitats, essent capaços de sumar coneixement i l´aplicació d´aquest coneixement?

L´alcalde ha mostrat la seva satisfacció pel fet que Barcelona lideri aquest projecte, ?un projecte amb moltes probabilitats de fer-se realitat i que és fruït d´un treball entre tots des de fa molt de temps amb l´empenta de Barcelona Activa com a referent en l´impuls del creixement econòmic i de la generació de riquesa?

La incubadora de la Agència Europea de l´Espai

Es tractarà d´un centre multidisciplinari que acollirà projectes empresarials que aprofitin les tecnologies de l´espai per desenvolupar aplicacions, serveis i productes amb usos diversos, tant industrials com per al consum diari de persones o empreses. Es preveu que en un període de cinc anys s´instal·lin una quarantena de startups d´àmbit internacional, esdevenint un pol d´atracció de talent emprenedor.

Serà el primer Business Incubation Centre de l´Agència Europea de l´Espai instal·lat a Espanya i se sumaria a la xarxa formada, a dia d´avui, per set incubadores ubicades a països europeus com Holanda, Anglaterra Alemanya, Bèlgica i Itàlia.

Si s´accepta la candidatura, la incubadora s´ubicarà a l´edifici RDTI del Parc UPC al Campus del Baix Llobregat, a Castelldefels, que al estar ja construït, permet posar en marxa el centre a curt termini i amb una inversió reduïda.

L´edifici RDIT té una superfície total de 10.000 m2 i es troba ubicat al Campus del Baix Llobregat de la UPC, en un entorn d´alta concentració de recerca, tecnologia i transferència de coneixement. A pocs metres de l´edifici RDTI estan situades l´Escola d´Enginyeria de Telecomunicació i Aeroespacial de Castelldefels (EETAC) i l´Escola Superior d´Agricultura de Barcelona (ESAB). Al campus desenvolupen també la seva activitat múltiples empreses de base tecnològica i s´hi ubiquen importants centres de recerca punters com ara l´Institut de Ciències Fotòniques (ICFO), el Centre Tecnològic de Telecomunicacions de Catalunya (CTTC), l´Institut de Geomàtica i el Centre International de Mètodes Numèrics en Enginyeria (CIMNE). L´edifici, integrat al Parc UPC, gaudeix de tots els serveis bàsics i de valor afegit per al desenvolupament d´iniciatives intensives en recerca i innovació. La possibilitat de realitzar projectes col·laboratius amb la universitat, la disponibilitat d´equipament científico-tècnic i el suport d´investigadors de reconegut prestigi han estat elements altament valorats en la proposta de candidatura realitzada a l´ESA.


Barcelona, un referent en incubació empresarial

Es tracta d´un pas més en el model d´incubació d´empreses de recent creació, un dels trets clau de la trajectòria de Barcelona Activa. El nou centre per a empreses del sector aeroespacial d´àmbit metropolità se sumaria al viver de Glòries i a la incubadora de gestió públic-privada, Almogàvers Business Factory.

Presentem la candidatura de Barcelona per ser la seu europea d´una incubadora d´empreses aeroespacials

Les empreses de recent creació amb menys de cinc anys d´activitat que s´instal·lin a la incubadora tindran accés al coneixement tècnic de l´equip i el personal científic de la ESA (European Space Agency) i de la Universitat Politècnica de Catalunya i, a més, comptaran amb l´assessorament expert i el suport tècnic a nivell empresarial de Barcelona Activa.

Així mateix, cada projecte empresarial rebrà fins a 50.000 euros per desenvolupar la seva tecnologia, sempre que assoleixi les fites marcades. En aquest sentit, també tindrà accés a finançament privat, proveït per Caixa Capital Risc, mitjançant un préstec participatiu.

Una aposta pel talent local i el foment de l´emprenedoria

Acollir aquesta incubadora beneficiarà a l´ecosistema emprenedor i empresarial, permetrà donar suport al talent local, posar en valor el coneixement científic-tècnic del territori i generar noves oportunitat tant a les empreses com a les universitats.

A més, contribuirà a situar l´Àrea Metropolitana de Barcelona com un punt de referència a Europa en el desenvolupament de tecnologies de l´espai aplicades a diferents vessants productives.

Document relacionat:
Nota de premsa: Trias creu que acollir la incubadora de l´Agència Europea de l´Espai donarà impuls al creixement econòmic de Barcelona i la seva l´Àrea Metropolitana





Paraules clau