Trias: ?aquest és un projecte ambiciós amb el que el barri de Sant Antoni, i el districte de l´Eixample, guanyen equipaments gràcies a la rehabilitació de l´antic edifici de l´ONCE? : Servei de Premsa

Trias: ?aquest és un projecte ambiciós amb el que el barri de Sant Antoni, i el districte de l´Eixample, guanyen equipaments gràcies a la rehabilitació de l´antic edifici de l´ONCE?

11/04/2013



Temps estimat de lectura: 2 minuts

L´alcalde de Barcelona, Xavier Trias, ha presentat aquest matí els nous usos que tindrà l´edifici de l´antiga seu de la ONCE, al districte de l´Eixample. Aquest edifici de propietat municipal situat al carrer Calàbria, 66-78, compta amb un total de 10.355 m2 de superfície construïda. A la roda de premsa també ha participat el regidor del districte de l´Eixample, Gerard Ardanuy.

Trias ha explicat que aquest projecte per dotar de nous usos l´edifici ?donarà resposta a una demanda veïnal llargament desitjada, que l´antic edifici de l´ONCE esdevingui un nou pol d´equipaments al districte de l´Eixample? i ha afegit que ?aquest és un projecte ambiciós amb el que el barri de Sant Antoni, i el districte de l´Eixample, guanyen equipaments gràcies a la rehabilitació de l´antic edifici de l´ONCE?.

L´alcalde ha remarcat que aquest és ?un projecte que hem fet gràcies a la feina conjunta entre l´Ajuntament i el teixit associatiu dels barris als que donarà serveis? i ha recordat que ?ser capaços de tenir aquestes col·laboracions amb les entitats genera no només una estreta col·laboració i donar resposta a les necessitats de les persones, sinó que crec que això genera riquesa i millora social i entre tots fem que la ciutat tiri endavant?.

Pel que fa a la gestió per part dels veïns d´una part de l´equipament, Trias ha expressat que ?tenim molt d´interès en la gestió cívica perquè aquest és un repte molt important que ens hem posat tots però que crec que val la pena fer, ja que és un canvi en la manera de funcionar? també ha afegit que ?no fer-ho seria un error gravíssim perquè canvia la manera de relacionar-se entre l´administració pública i els administrats, fent que aquests hagin de ser autoresponsables?.

Finalment ha afirmat que ?és positiu que l´administració pública perdi la gestió directa d´algunes coses per donar-ho als ciutadans?.

El regidor del districte de l´Eixample, Gerard Ardanuy, ha recordat que amb aquest projecte es compleix el compromís municipal que aquest espai reuneixi ?tres àmbits de servei: a nivell de ciutat, de districte i de barri? i ha afirmat que per tal de dur-lo a terme s´ha emprat ?una fórmula per cercar complicitats, buscar punts i espais comuns i fer un projecte amb diverses derivades?.

Ardanuy ha destacat ?la complicitat amb el teixit social per construir un model nou entre entitats socials i l´Ajuntament? i ha explicat que ?aquest projecte es basa en la generositat de tots i en el compromís, aquestes han estat les dues premisses en les que s´ha basat el procés de treball?. Finalment, ha reblat que aquest model ?pot significar un cert paradigma de cara al futur, amb partenariat públic, privat i social?.

Per la seva banda, el representant de la comissió de treball de Calàbria, 66, i president de l´associació de veïns del barri de Sant Antoni, Pep Sala, ha destacat que la cessió de la gestió de part dels espais de l´edifici als veïns són ?bones pràctiques de l´Ajuntament perquè posa per davant els interessos ciutadans i per això ens hem implicat? i ha afegit que aquest és un projecte ?engrescador perquè suposa definir els serveis des del carrer?.

Podeu consultar el dossier de premsa a: http://w3.bcn.cat/fitxers/premsa/130410dossieronce.073.pdf





Paraules clau