Deu biblioteques de Barcelona participaran en la campanya extraordinària de recollida de sang a favor del Banc de Sang i Teixits : Servei de Premsa

Deu biblioteques de Barcelona participaran en la campanya extraordinària de recollida de sang a favor del Banc de Sang i Teixits

12/04/2013



Temps estimat de lectura: 3 minuts

Deu biblioteques de la Xarxa de Biblioteques de Barcelona oferiran la possibilitat de donar sang dins les seves instal·lacions durant els propers dies 18 i 19 d´abril als ciutadans que vulguin contribuir a la campanya extraordinària de recollida de sang que ha organitzat l´Ajuntament de Barcelona, des de l´àrea de Qualitat de Vida, Igualtat i Esports, en col·laboració amb el Banc de Sang i Teixits en ocasió de la celebració de Sant Jordi.

Sota el lema ?Jo per tu donaria vida?, la campanya vol transmetre un missatge de solidaritat per Sant Jordi, tot recordant la necessitat de recuperar les reserves després de les vacances de Setmana Santa i també conscienciar els ciutadans de la necessitat de donar sang de forma habitual per poder atendre els malalts d´arreu de Catalunya. Cada donació de sang ajuda a salvar fins a 3 vides, és imprescindible en el tractament de moltes malalties i l´única manera d´aconseguir-la són les donacions altruistes.

A la iniciativa també s´han involucrat una desena d´editorials del país, que obsequiaran els donants amb una rosa o un llibre. Així mateix, diverses personalitats participaran activament a la recollida, com Josef Ajram, Màrius Serra i Sor Lucía. Tant les editorials com els escriptors que participen en la iniciativa s´han implicat també promovent la donació de sang a través de les seves xarxes socials, un gest que està obert a tota la ciutadania i que al que cada cop s´hi suma més persones, puguin o no donar sang.

Els participants podran reservar hora per donar sang a alguna de les deu biblioteques participants a través de l´enllaç http://www.donarsang.gencat.cat/ i el web www.bcn.cat/santjordi. Tanmateix, es podrà fer la donació dirigint-se directament a les biblioteques, sense reserva prèvia.

Els donants podran dirigir-se als següents punts per fer la donació:

Dijous 18 d´abril
– Biblioteca Miquel Llongueras de Les Corts. De 10 a 14.30 h.
– Biblioteca Manuel Arranz de Poble Nou. De 10 a 14 i de 16.30 a 19.30 h. Santiago Roncagliolo i Genís Sinca signaran llibres a les 10 hores.
– Biblioteca Francesc Candel de Sants. De 16.30 a 19.30 h.
– Biblioteca Sagrada Família de l´Eixample. De 16.30 a 19.30 h. Josef Ajram signarà llibres a partir de les 17 h i Blanca Busquets ho farà a partir de les 19 h.
– Biblioteca Nou Barris. De 16.30 a 19.30 h. Isabel del Rio signarà llibres a partir de les 16.30 h.

Divendres 19 d´abril
– Biblioteca Francesca Bonnemaison de Ciutat Vella. De 10h a 13.30h i de 16.30h a 19.30 h. Sor Lucia signarà llibres a partir de les 12.30 h.
– Biblioteca Clarà de Sarrià ? St Gervasi. De 16.30h a 19.30h
– Biblioteca Jaume Fuster de Gràcia. De 10 a 14 i de 16.30 a 19.30 h. Teresa Roig signarà llibres a partir de les 10 h.
– Biblioteca Mercè Rodoreda d´Horta. De 16 .30 a 19.30 h. Màrius Serra signarà llibres a partir de les 18 h.
– Biblioteca Can Fabra de Sant Andreu. De 10 a 13.30 i de 16.30 a 19.30 h. Ramon Gasch firmarà llibres a partir de les 18 h

La donació de sang, un hàbit cívic

Cada dia són necessàries 1.000 donacions de sang per atendre tots els pacients de Catalunya. Són especialment bàsiques les donacions de persones amb grup sanguini 0-.

El Banc de Sang i Teixits organitza setmanalment prop de 60 campanyes de donació arreu de Catalunya ?unes 15 a Barcelona- per tal de garantir que hi haurà la sang necessària en tot moment. De forma general, pot donar sang qualsevol persona que tingui bona salut i que compleixi les següents condicions bàsiques: tenir més de 18 anys, pesar 50 quilos o més, i en cas de ser dona, no estar embarassada.





Paraules clau