Trias agraeix la tasca voluntària i altruïsta de l´Associació de Donants Voluntaris de Sang de l´Hospital de la Santa Creu i Sant Pau : Servei de Premsa

Trias agraeix la tasca voluntària i altruïsta de l´Associació de Donants Voluntaris de Sang de l´Hospital de la Santa Creu i Sant Pau

13/04/2013



Temps estimat de lectura: 2 minuts

L´alcalde de Barcelona, Xavier Trias, ha agrait la tasca voluntària i totalment altruïsta que durant 50 anys ha realitzat l´Associació de Donants Voluntaris de Sang de l´Hospital de la Santa Creu i Sant Pau, en l´acte de celebració del seu mig segle d´història. Trias la destacat la trajectòria d´una entitat precursora de les donacions de sang voluntàries i solidàries, i ha assegurat que a contribuit ?a la convivència i la cohesió social?.
L´alcalde també s´ha referit a la gran qualitat de l´organització tant de la xarxa de donació com del banc de sang i teixits, menció que ha fet extensiva a tota la xarxa sanitària pública d´aquest país, que ha qualificat d´?exemplar? pel que fa a les organitzacions i ?refererent? pel que fa a la xarxa sanitària. Sobre aquesta última també ha remarcat el fet que està ?basada en l´equitat i en la col·laboració público-privada?. ?Hi ha entitats -ha dit Trias- que ens marquen un rumb, i aquesta associació de donants n´és una?.

Durant l´acte, al qual hi ha assistit també en representació de l´Ajuntament de Barcelona, la delegada de Salut, Cristina Iniesta, s´han fet diversos reconeixements a persones vinculades a l´associació de donants, que al llarg dels seus 50 anys ha recollit un milió de donacions, i també a l´Hospital de la Santa Creu i Sant Pau. Hi han assistit també el cardenal arquebisbe de Barcelona, Lluís Martínez Sistach, el director general del Banc de Sang i Teixits de Catalunya, Enric Argelagués, la directora mèdica de l´Hospital de la Santa Creu i Sant Pau, Gemma Craywinckel, i el president de l´Associació de Donants de Sang, Andreu Guinart.





Paraules clau