L´alcalde Trias trasllada el suport de la ciutat a l´alcalde de Boston pels atemptats ocorreguts durant la Marató : Servei de Premsa

L´alcalde Trias trasllada el suport de la ciutat a l´alcalde de Boston pels atemptats ocorreguts durant la Marató

16/04/2013



Temps estimat de lectura: 2 minuts

L´alcalde de Barcelona, Xavier Trias, ha enviat avui una carta a l´alcalde de Boston, Thomas M. Menino, per a traslladar-li el suport de la ciutat pels brutals atemptats ocorreguts ahir a la tarda, durant la celebració de la Marató de Boston, i que han causat tres morts i un més d´un centenar de ferits. ?Volem traslladar el nostre suport a la ciutat de Boston, als seus ciutadans i als participants de la Marató per aquest acte insensat i imperdonable de violència?, ha afegit Trias.

L´alcalde ha qualificat els fets de ?terrible tragèdia que ha afectat la nostra ciutat germana?, i que han generat ?indignació? a la ciutat de Barcelona, ?que també promou l´esport i l´esperit ciutadà?. En la carta remesa avui, l´alcalde expressa també el seu condol a les famílies i els amics de les víctimes. Barcelona està agermanada amb la ciutat de Boston des de l´any 1983.

Tots els grups municipals de l´Ajuntament de Barcelona han aprovat també una declaració conjunta de condol cap a la ciutat de Boston. El text, llegit avui per la tinent d´alcalde, Maite Fandos, durant la comissió de Qualitat de Vida, Igualtat i Esports, recorda que l´atemptat ?no ha estat només un atac contra la seguretat física de les ciutadanes i ciutadans de Boston i de tots els participants en la Marató, sinó també contra els valors que representa l´esport: la col·laboració, el compromís i, per sobre tot, la pau?.

El document també recorda que Boston i Barcelona ?comparteixen els valors de l´esport i l´organització de maratons. Per aquest motiu, volem mostrar el nostre suport a la ciutat de Boston i fer-los arribar el missatge encoratjador dels barcelonins i les barcelonines, fent prevaldre el coratge per sobre de la violència i la germanor per sobre de l´odi?, conclou.





Paraules clau