Xavier Trias afirma que ?les iniciatives que surtin de la nova Casa d´Agricultura hauran de permetre al sector reforçar la seva competitivitat? : Servei de Premsa

Xavier Trias afirma que ?les iniciatives que surtin de la nova Casa d´Agricultura hauran de permetre al sector reforçar la seva competitivitat?

18/04/2013



Temps estimat de lectura: 2 minuts

L´alcalde Barcelona, Xavier Trias, ha assistit a la inauguració de la nova Casa d´Agricultura que s´ubica en un nou edifici al carrer Ulldecona. L´acte ha estat presidit pel president de la Generalitat, Artur Mas, i ha comptat amb la presència del conseller d´Agricultura, Josep Maria Pelegrí, i del president de la Fundació Pagesia de Catalunya, Joan Caball.

Trias ha dit que inaugurant aquesta Casa, ?restituïm un deute històric amb els sindicats de pagesos i cooperatives agrícoles de tot Catalunya. Un sector estratègic del nostre país que produeix els millors aliments que consumim?.

L´alcalde ha afegit que ?les iniciatives que surtin de la nova Casa d´Agricultura hauran de permetre al sector reforçar la seva competitivitat? i ha destacat la seva ubicació dient que ?la Casa es troba situada en un punt molt important de Barcelona, en una zona de gran transformació. Aquest nou edifici del barri del Pla de la Marina està ubicada en una àrea de la ciutat amb un gran potencial de creixement? . A més Xavier Trias ha posat en valor la proximitat de l´edifici amb la Fira de l´Hospitalet, la Ciutat Judicial i altres equipaments i serveis, com la Línia 9 de metro.

El President de la Generalitat, Artur Mas, ha senyalat que “la casa de tota la pagesia no s´hauria pogut fer sense la generositat i la sintonia de tots per posar les coses en comú”. Mas també ha destacat que en moments tant complicats com els actuals, “a la pagesia catalana hi ha moltes oportunitats que s´han d´aprofitar treballant tots plegats”. “Avui hem de saber vendre el que fem. Hem de fer veure a la població que el nostre producte és de molt bona qualitat. Tenim un alt nivell de producció agrària que dóna feina a molta gent i pot donar feina a molta més gent encara”.

La Fundació de la Pagesia de Catalunya, que gestiona la Casa de l´Agricultura, està constituïda per cinc membres d´Unió de Pagesos de Catalunya, tres membres de la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya, dos membres del Departament d´Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural; dos membres de JARC, un membre d´Asaja i un membre de l´Ajuntament de Barcelona.

L´any 2003, el Departament d´Agricultura, la Fundació Privada de la Pagesia de Catalunya i l´Ajuntament de Barcelona van signar un conveni per a la ubicació de la seu de la Casa de l´Agricultura a la ciutat. El consistori barceloní va cedir gratuïtament a la Fundació un solar per construir-hi l´edifici.





Paraules clau