L´Ajuntament de Barcelona restringeix els horaris a les botigues d´aliments del Poble-sec perquè no puguin obrir tota la nit : Servei de Premsa

L´Ajuntament de Barcelona restringeix els horaris a les botigues d´aliments del Poble-sec perquè no puguin obrir tota la nit

19/04/2013



Temps estimat de lectura: 2 minuts

L´Ajuntament de Barcelona prepara un decret per regular els horaris d´obertura a establiments comercials del barri del Poble-sec. En concret, es prohibirà l´obertura nocturna a botigues d´alimentació que no superen els 150 m2 de superfície. Així doncs, en base al que preveu la llei catalana d´horaris comercials, que dóna competències als ajuntaments per ordenar el tancament d´establiments comercials en horari nocturn per raons d´ordre públic, es decretarà el tancament d´aquests establiments entre les 23:00h i les 07:00h.

El motiu pel qual s´ha decidit tirar endavant aquesta mesura rau en l´increment notable de l´activitat nocturna en aquest barri que s´ha produït en els darrers temps i que ha fet créixer el nombre de queixes per sorolls que arriben al Districte de Sants-Montjuïc per diferents vies (entitats, veïns particulars, trucades als telèfons dels cossos de seguretat, etc).
Aquest increment dels problemes relacionats amb el soroll a la nit, es fa manifest en l´anàlisi del percentatge de denúncies relacionades amb la convivència que es porten a terme a tot el districte de Sants-Montjuïc, de les quals al voltant del 65% es produeixen al barri del Poble-sec.

Es considera que hi ha una relació causa efecte entre les situacions de conflicte a l´espai públic a la nit i els establiments que resten oberts. De fet, les problemàtiques en horari nocturn estan relacionades sovint amb l´ocupació de l´espai públic amb consum d´alcohol.

Així doncs, la mesura persegueix els següents objectius:

– Reduir el soroll ambiental i afavorir el descans del veïnat
– Preservar la qualitat de l´activitat nocturna regulada
– Disminuir l´oportunitat de consum d´alcohol a la via pública
– Afavorir la qualitat i la neteja de l´espai públic
– Penalitzar i frenar la proliferació d´activitats empresarials poc sostenibles amb l´equilibri i la convivència en el territori.
– Preservar l´espai públic com a lloc de convivència.

La regulació per via decret de l´horari de determinats tipus d´establiments comercials per limitar-ne l´obertura a la nit ja s´ha portat a terme anteriorment en altres dos districtes de la ciutat de Barcelona. Concretament, l´any 2009 es va regular l´horari de petits establiments alimentaris del districte de Ciutat Vella, i posteriorment, l´any 2010 es va fixar aquesta mateixa limitació al barri de Gràcia.





Paraules clau