Roses solidàries i personatges històrics a la jornada de portes obertes de Sant Jordi : Servei de Premsa

Roses solidàries i personatges històrics a la jornada de portes obertes de Sant Jordi

19/04/2013



Temps estimat de lectura: 2 minuts

L´Ajuntament de Barcelona celebra dimarts una nova jornada de portes obertes coincidint amb la celebració de Sant Jordi, patró de Catalunya. Durant tot el dia, els ciutadans i les ciutadanes podran visitar l´escala negra, la capella del Bon Consell, el Saló de Cròniques, la sala del Bon Govern, la sala del Treball, el despatx de l´alcalde, la sala de la Reina Regent, el Saló de Cent, la Galeria Gòtica, la sala Consolat de Mar, el despatx d´honor de l´Alcalde, el Saló de Carles II, la Sala de la Ciutat, la galeria i l´Escala d´Honor. El recorregut de la visita acaba al pati i la façana neoclàssica.

El pati d´entrada de l´Ajuntament acollirà, per segon any consecutiu, quatre entitats del tercer sector, que disposaran de parades per vendre ?roses solidàries?. La tria de les entitats s´ha fet a través de la Xarxa de Centres Oberts i la Comissió Executiva de l´Acord Ciutadà per una Barcelona Inclusiva. Les entitats són:

– Centre Obert Ciutat Meridiana ? Parròquia Sant Bernat de Claravall, un centre d´atenció a infants i famílies ubicat al districte de Nou Barris.
– Centre Obert Joan Salvador Gavina, primer centre d´atenció diürna per a la infància amb dificultats sociofamiliars de Catalunya, amb seu a Ciutat Vella.
– Fundació Comtal, formada per voluntaris que treballen amb persones que es troben en risc d´exclusió social
– Fundació Trinijove, que treball en l´àmbit formatiu i en la inserció sociolaboral

Una de les novetats d´aquest any serà la presència de personatges històrics durant la visita a alguns salons nobles de l´Ajuntament. Així, els ciutadans podran trobar el cronista del segle XIV Ramon Muntaner al Saló de Cròniques o els consellers Joan Fivaller i Rafael Casanova al Saló de Cent. Al Saló de la Reina Regent, on es reuneix el Plenari del Consell Municipal, el personatge d´un periodista explicarà la seva història. Aquesta iniciativa es va realitzar per primer cop en la jornada de portes obertes de Santa Eulàlia, i degut a la seva bona rebuda es torna a repetir per Sant Jordi.

La jornada de portes obertes serà de les deu del matí fins les vuit del vespre. L´entrada es farà des de la façana gòtica.





Paraules clau