Trias: ?el poble català segueix defensant la seva manera de ser: les nostres institucions, la nostra història, la nostra llengua i la nostra cultura? : Servei de Premsa

Trias: ?el poble català segueix defensant la seva manera de ser: les nostres institucions, la nostra història, la nostra llengua i la nostra cultura?

22/04/2013



Temps estimat de lectura: 2 minuts

L´alcalde de Barcelona, Xavier Trias, ha presidit aquesta tarda en el Pregó de la Lectura Sant Jordi 2013 que enguany ha anat a càrrec de l´escriptor, Albert Sánchez Piñol. A l´acte també han participat el tinent d´alcalde de Cultura, Coneixement, Creativitat i Innovació, Jaume Ciurana; i el periodista i comissari de la commemoració del Tricentenari dels fets de 1714 a Barcelona, Toni Soler. El Pregó de la Lectura és una iniciativa que impulsa Biblioteques de Barcelona des de l´any 2003 i marca l´inici de les activitats que Barcelona organitza amb motiu de la Diada de Sant Jordi.

Durant l´acte, Trias ha expressat que ?amb actes com el d´avui demostrem que, malgrat les adversitats, el poble català segueix defensant la seva manera de ser: les nostres institucions, la nostra història, la nostra llengua i la nostra cultura? i ha afegit que ?per Barcelona, que és consolida dia a dia com a ciutat de cultura, coneixement, creativitat i innovació, el foment de la lectura és cabdal?.

Pel que fa als dos protagonistes de la tarda, el periodista i historiador Toni Soler i l´escriptor Albert Sánchez Piñol, l´alcalde ha explicat que no ha estat una casualitat, ?ens acompanyen, precisament, perquè tots dos estan molt vinculats a una commemoració que iniciarem el proper 11 de setembre: el Tricentenari dels fets de 1714 a Barcelona?.

Trias ha remarcat que ?amb els actes de la commemoració que està coordinant Toni Soler, des de l´Ajuntament volem també que tothom pugui conèixer millor aquest episodi tan important en la història de la nostra ciutat i que ens ha marcat com a poble des d´aleshores? i ha reblat que ?la commemoració ens farà reviure la ciutat viva i dinàmica que va ser la Barcelona de 1700, aprofitant que tindrem ja inaugurat el Born Centre Cultural, un dels epicentres de la celebració?.

Finalment, no han faltat referències a la diada de Sant Jordi que se celebrarà demà a tot el país i ha assenyalat que ?ens projecta arreu del món com a ciutat i com a país, i on demostrem el millor esperit cívic i cultural de Barcelona i de Catalunya? i ha recordat que ?demà torna a ser una magnífica ocasió perquè posem de manifest l´estima per la nostra literatura?.

També ha recordat que ?la Diada de Sant Jordi és el dia que els catalans manifestem el nostre amor als que més estimem amb una rosa i un llibre?, ha continuat comentant que ?és un dia que Barcelona esclata de color, amb el vermell de les roses i totes les parades de llibres al carrer? i ha finalitzat ?és un dia d´estima i de joia i, com cada any, el més bonic és que el puguem viure al carrer, gaudint de la ciutat i remenant i comprant llibres?.





Paraules clau