Trias destaca el paper dels gremis que, com el de flequers de Barcelona, combinen tradició amb innovació per fer front a la crisi : Servei de Premsa

Trias destaca el paper dels gremis que, com el de flequers de Barcelona, combinen tradició amb innovació per fer front a la crisi

22/04/2013



Temps estimat de lectura: 2 minuts

L´alcalde de Barcelona, Xavier Trias, acompanyat del regidor de Comerç, Consum i Mercats, Raimond Blasi, ha presidit l´acte de commemoració del 25è aniversari del pa de Sant Jordi, que va ser creat per dotar la diada d´un element més de festivitat juntament amb la rosa i el llibre. L´acte s´ha celebrat al Saló de la Ciutat de l´Ajuntament i ha comptat amb la presència de la vici-presidenta del gremi de flequers, Carme Vall, i del creador del pa de Sant Jordi, Eduard Crespo.

L´alcalde ha destacat que ?el gremi de flequers ha estat una força indubtable de cooperació amb la cultura, el comerç i les associacions de la nostra ciutat? i ha posat en valor ?la capacitat d´innovar d´aquest ofici que, amb més de 640 anys d´existència, ha sabut adaptar el seu negoci a les demandes canviants i això és molt important en temps de dificultat econòmica i social com els actuals?. ? La tradició no va deslligada de la nostra capacitat com a ciutat de crear i innovar?, ha sentenciat l´alcalde.

Xavier Trias ha explicat que el gremi de flequers de Barcelona és una de les institucions socials més antigues de Catalunya i una de les poques corporacions europees que han mantingut en actiu, de forma ininterrompuda, la seva condició gremial.

El pa de Sant Jordi va ser creat l´any 1988 pels mestres artesans i dirigit pel mestre flequer, Eduard Crespo, amb la intenció de dotar la diada de Sant Jordi d´un pa especial.
Aquest producte s´inspira en els colors de la senyera. És un pa rectangular o quadrat, constituït de tres pastes diferents: una pasta de formatge parmesà, una pasta de sobrassada i una pasta de nous.
El pa de Sant Jordi es comercialitza a les fleques barcelonines durant el dia de Sant Jordi, però és cada cop més freqüent elaborar-lo també per la Diada Nacional de Catalunya, 11 de setembre.
L´alcalde ha expressat el seu desig que el pa de Sant Jordi ?perduri com a un símbol més de la festivitat de Sant Jordi, no només a Barcelona, sinó a tot Catalunya?





Paraules clau