L´alcalde Trias destaca el valor social dels sindicats i la seva capacitat per ajudar les persones i la societat : Servei de Premsa

L´alcalde Trias destaca el valor social dels sindicats i la seva capacitat per ajudar les persones i la societat

24/04/2013



Temps estimat de lectura: 2 minuts

L´alcalde Xavier Trias ha inaugurat el 14è Congrés de la Unió General de Treballadors de Catalunya. El Congrés té el lema ?Temps de lluita: unitat i resposta? i tindrà lloc del 24 al 26 d´abril. A l´acte hi eren presents el secretari general d´UGT, Josep Maria Álvarez; la presidenta del Congrés, Encarna Fernández; el secretari General de CCOO de Catalunya, Joan Carles Gallego, i secretaris d´altres federacions i representants d´altres països. L´alcalde, que ha donat la benvinguda a tots els assistents, ha definit l´UGT, amb Josep Maria Álvarez al capdavant, com una organització integradora, oberta al país i a la societat catalana, que lluita pel treball digne i el benestar de les persones. L´alcalde ha recordat la seva vinculació personal amb el món sindical, ja que va entrar a la política a través dels sindicats. ?Aquella època?, ha dit, ?em va marcar molt i va ser quan vaig entendre de veritat el valor social que tenen els sindicats, i la seva capacitat per ajudar les persones i la societat?.

L´alcalde ha assenyalat que gràcies al diàleg i al lideratge, principalment dels sindicats, la societat gaudeix d´uns drets socials resultat d´un gran esforç col·lectiu. ?A Catalunya?, ha dit Trias, ?tenim un model propi d´estat del benestar i els sindicats vàreu tenir un paper molt important en la seva definició, i ara hem de treballar fort per mantenir-lo?.

L´alcalde ha defensat i reivindicat el seu paper social dels sindicats, especialment en aquests moments tan difícils de crisi econòmica, social però també de valors, de desprestigi del que és públic i que posa en perill la sostenibilitat de l´estat del benestar. Trias, fent referència al lema del Congrés, ha afegit que ?són temps de lluita, d´unitat i de resposta; tots ens hi hem de posar, cadascú des de la nostra responsabilitat?.

Com ha recordat Trias, la situació és molt greu, ?a Barcelona hi ha 115.000 persones sense feina i darrera d´aquestes xifres hi ha persones?. ?No tenir treball provoca una cadena de problemes. Per això és important que compartim esforços i estratègies per lluitar contra la crisi. Des del sector públic, des de les administracions, però també des del món de l´empresa i el món del treball?.

Xavier Trias, per fer front a la crisi, ha apostat per aprofitar les grans fortaleses de Barcelona, com a capital de Catalunya i la seva Àrea Metropolitana. L´alcalde ha explicat que a Barcelona s´estan posant les bases d´un nou model productiu per al futur, apostant per afegir valor als sectors tradicionals, com els serveis, el comerç, el turisme, la industria i impulsar nous sectors estratègics de futur. ?Volem fer de Barcelona una ciutat referent en cultura, coneixement, creativitat, innovació i també en benestar?. A parer de Trias és el moment establir un horitzó de futur que ens condueixi cap a un model econòmic i productiu més eficient i competitiu, ?només així podrem generar creixement econòmic, però també progrés social. Perquè, l´atenció social, la cura de les persones també és una font de riquesa?.

Finalment, l´alcalde ha afegit que l´Ajuntament estarà al costat dels sindicats i defensant la necessitat de tenir una societat civil i uns sindicats forts i al servei del país.





Paraules clau