L´alcalde Trias afirma que el Primavera Sound és un model d´èxit dins del circuit de festivals urbans que ens projecta al món com a capital musical i cultural : Servei de Premsa

L´alcalde Trias afirma que el Primavera Sound és un model d´èxit dins del circuit de festivals urbans que ens projecta al món com a capital musical i cultural

25/04/2013



Temps estimat de lectura: 2 minuts

L´alcalde ha participat aquest matí en la roda de premsa de presentació del Festival Primavera Sound 2013 que tindrà lloc del 22 al 26 de maig al Parc del Fòrum i de la quarta edició de la trobada internacional del sector musical Primavera Pro. L´alcalde ha dit que el Primavera Sound ?és un model d´èxit dins del circuit de festivals urbans, que descobreix nous talents i ens projecta a tot el món com a capital musical i cultural?; i s´ha mostrat molt satisfet de que aquesta iniciativa barcelonina vagi sumant èxits cada any. La novetat d´enguany són els concerts gratuïts del Primavera a la ciutat, que s´oferiran el 22 de maig al Parc del Fòrum. A l´acte hi ha assistit el conseller de Cultura, Ferran Mascarell; Albert Guijarro i Pablo Soler cofundadors del Primavera Sound.

L´any passat, el Festival va comptar amb gairebé 150.000 assistents. A parer de l´alcalde aquestes xifres només s´expliquen perquè darrera hi ha un gran equip, ?com a alcalde de Barcelona és molt important tenir equips i persones amb apostes tan fortes com és el Primavera Sound? i ha afegit que ?en els anys vinents hem de continuar amb aquesta magnífica col·laboració?

Xavier Trias ha ressaltat que la cultura és motor de riquesa econòmica i creació d´ocupació i ha explicat que ?els sectors de la Cultura i el Benestar la gent els veu com a divertiment o despesa però no se n´adonen de la capacitat per generar llocs de treball i econòmicament important per a la nostra ciutat i per al nostre país?.

Pel que fa a l´increment de l´IVA cultural, l´alcalde ha assenyalat que el ministre Montoro s´ha equivocat amb la pujada del tipus impositiu, ja que ?abaratir l´IVA generaria una recaptació econòmica més gran? i ha explicat que ?només veuen la cultura com a consum i no és així, és creativitat, és innovació i és un sector creador de riquesa importantíssim?.

L´Ajuntament ha cedit la Virreina Centre de la Imatge per a l´exposició ?This is Not a Love Song´, que s´inaugura el 21 de maig, una mostra que l´Ajuntament ha organitzat conjuntament amb el Primavera Sound i el Festival Loop/Screen.





Paraules clau