Trias: ?Les noves tecnologies poden generar llocs de treball molt qualificats, especialment per als joves? : Servei de Premsa

Trias: ?Les noves tecnologies poden generar llocs de treball molt qualificats, especialment per als joves?

25/04/2013



Temps estimat de lectura: 2 minuts

L´alcalde de Barcelona, Xavier Trias, ha assistit avui a l´onzena edició de Festibity, la festa de les tecnologies de la informació, la gran festa de les tecnologies de la informació que organitza la UPC, a través de la Facultat d´Informàtica, dedicada aquest any a les Smart Cities, on ha assegurat que ?les noves tecnologies poden generar llocs de treball molt qualificats, especialment per als joves? a qui ha agraït ?la seva ajuda per a situar Barcelona en un lloc de referència en el món de les noves tecnologies?.

L´alcalde ha adreçat el seu missatge als més de 500 joves, majoritàriament estudiants d´informàtica, que han participat a l´acte on també hi han participat, entre d´altres, el rector de la Universitat Politècnica de Catalunya, Antoni Giró, el conseller d´Empresa i Ocupació, Felip Puig el president de FIB Alumni, Albert Pallejà, i el director de la Mobile World Capital, Ginés Alarcón. Trias ha felicitat als guardonats d´aquesta edició, entre els que ha destacat tot l´equip de l´Oficina Virtual d´Atenció al Ciutadà Virtual de l´Ajuntament de Barcelona, impulsada per CISCO, i als guanyadors del primer concurs FIB APPS.

Trias ha assegurat que ?l´aplicació de les noves tecnologies està tenint un impacte molt important en la nostra ciutat, en els nostres joves i, molt especialment, en el benestar i la qualitat de vida de les persones?. ?Hem de posar l´accent i invertir en sectors productius, com el de les noves tecnologies, que son una oportunitat per crear noves oportunitats de negoci i nous llocs de treball i que aporten valor afegit a sectors tradicionals, com els serveis, el comerç, el turisme, la indústria?. Una oportunitat de futur, ha dit Trias, ?que ha d´anar acompanyada de l´aposta per la cultura, la innovació, la creativitat, el coneixement i el benestar com a font de riquesa?.

Trias ha destacat ?és important que compartim esforços i estratègies per lluitar contra la crisi?, des del sector públic, des de les administracions, les universitats i també des del món de l´empresa. L´alcalde ha recordat que? Barcelona està posant les bases per a construir un nou model de futur més intel·ligent?, amb una aposta ferma per les noves tecnologies i ha destacat el lideratge que vol exercir gràcies a ser la Capital Mundial del Mòbil i a l´impuls de la City Protocol Society, la comunitat de ciutats, empreses, universitats i organitzacions públiques i privades, que té per objectiu d´accelerar la transformació sostenible de les ciutats del futur.

Trias ha anunciat que en el seu imminent viatge als Estats Units visitarà, entre altres llocs, Silicon Valley, per ajudar a impulsar projectes intel·ligents a la ciutat i consolidar la col·laboració de Barcelona amb empreses de referència mundial en el camp de les Smart Cities.





Paraules clau