Barcelona aposta per la participació : Servei de Premsa

Barcelona aposta per la participació

26/04/2013



Temps estimat de lectura: 2 minuts

L´Ajuntament i el Consell d´Associacions de Barcelona (CAB) han renovat el conveni per a la gestió de Torre Jussana ? Centre de Serveis a les Associacions, un equipament públic situat a l´avinguda Cardenal Vidal i Barraquer, 30, des d´on s´afavoreix el desenvolupament de les associacions de la ciutat mitjançant l´oferiment de serveis i recursos que responguin a les seves necessitats, treballant per a la seva promoció, dinamització i enfortiment per tal d´ampliar la seva incidència en la ciutadania.

La renovació de l´acord forma part del nou model de gestió dels serveis a les associacions de Torre Jussana ? Centre de Serveis a les Associacions, un nou model on les pròpies associacions participen de la definició i execució de les accions de suport i foment de les mateixes.

El CAB és la plataforma interassociativa que coordina les principals coordinadores, federacions i plataformes d´associacions de la ciutat de Barcelona. Agrupa 29 federacions que representen més de 1500 associacions. A través del CAB treballen pel desenvolupament de l´associacionisme i dels seus valors a Barcelona, tot construint un espai de participació, vertebració i interlocució d´organitzacions interessades en aquest àmbit.

Els serveis bàsics del projecte de gestió que recull el conveni entre l´Ajuntament i Torre Jussana -. Centre de Serveis a les Associacions són els següents:

– Àrea d´informació i comunicació: punt d´atenció i informació a l´usuari, edició dels butlletins, pàgina web, xarxes socials, gestió de les comunicacions cap als mitjans, productes comunicatius…

– Àrea d´acollida, assessorament i acompanyament: realització d´entrevistes amb entitats; elaboració de diagnosis i processos d´intervenció; prestació d´assessoraments especialitzats i acompanyaments.

– Àrea de formació: realitzar una oferta formativa adaptada a les necessitats de les associacions, impulsar la creació de pàgines web, iniciar la formació on-line, edició de publicacions d´interès per al sector associatiu…

– Àrea de coneixement i promoció associativa: realització de jornades de debat i reflexió, Fòrum Primavera de les Associacions, realització d´estudis i recerques, seguiment de les propostes del 2n Congrés de les Associacions, contactes i visites a entitats, servei del Fons Documental,…

– Àrea de Dinamització associativa: gestió de les demandes d´ús dels espais de Torre Jussana, actualització del Fitxer General d´Entitats Ciutadanes i de la Guia de Grups d´Ajuda Mútua,…

El Comissionat de Participació Ciutadana i Associacionisme, Carles Agustí, ha destacat el paper que juga Torre Jussana i la necessitat de seguir avançant perquè aquest equipament sigui molt més que un centre d´atenció i prestació de serveis a les entitats. En aquest sentit, el Govern municipal ha expressat el seu compromís per fer que les associacions participin activament o gestionin directament alguns projectes de ciutat. Aquesta major implicació de les associacions ja s´ha afavorit en algunes iniciatives, com ara el Pla de Locals, destinat a ordenar la cessió d´espais a entitats que ho necessitin, el Pla Buits, per cedir a les entitats sense ànim de lucre la gestió temporal de solars municipals en desús, o el Pla de Suport a l´Associacionisme. ?El nostre objectiu és seguir en aquesta línia i fer les coses junts, que és una forma de governar amb els ciutadans?, ha explicat Agustí.

El conveni preveu l´atorgament d´una subvenció al Centre d´Associacions de Barcelona per un import de 214.370 euros per garantir la gestió cívica de Torre Jussana ? Centre de Serveis a les Associacions.





Paraules clau