Sessió de control a l´alcalde de Barcelona : Servei de Premsa

Sessió de control a l´alcalde de Barcelona

26/04/2013



Temps estimat de lectura: 3 minuts

En la sessió de control del Plenari del Consell Municipal, l´alcalde de Barcelona, Xavier Trias, ha donat resposta als següents precs i preguntes dels grups municipals.

Prec del grup del PSC sobre l´ús de l´espai d´exposicions de Can Felipa. L´alcalde ha respost que el Govern dóna un suport absolut al programa d´Arts Visuals que es desenvolupa a l´espai d´exposicions Can Felipa i que aquest programa ?no marxarà? i ha afegit que ?si hi ha un acord de tots per anar a un altre lloc es farà, però sempre des del context de diàleg amb totes les entitats?.

Prec del grup d´Unitat per Barcelona sobre el pagament d´impostos a través de l´Agència Tributària de Catalunya. L´alcalde ha recordat que l´Agència Tributària de Catalunya no està habilitada per això i ha insistit que ?cal fer les coses ben fetes?. En aquest senti, ha recordat que la Generalitat està estudiant el marc de legalitat i que haurà enllestit aquesta feina a l´octubre. ?Si és així, farem el que vostè diu?, ha dit dirigint-se al president d´UpB, Jordi Portabella. Xavier Trias ha deixat clar que una decisió d´aquestes característiques es portarà a votació del Plenari del Consell Municipal i ha avançat que el grup de Govern hi votarà positivament. L´alcalde ha manifestat que una decisió així ?no s´improvisa? i ha assegurat que cal tenir ?tota la seguretat jurídica?. ?No farem un brindis al sol?, ha dit.

Pregunta del grup del PP sobre l´impacte de les grans superfícies comercials. L´alcalde no ha volgut valorar les decisions que prenen altres ajuntaments i ha remarcat que l´Ajuntament de Barcelona sí que té clar el model de comerç que vol per la ciutat: donar suport als eixos comercials, al comerç de proximitat, ?una eina de fer ciutat?. Com ha assenyalat l´alcalde, en alguns casos, no tots, s´ha demostrat que una gran superfície pot arribar a ser compatible amb el comerç de proximitat ? com amb el Centre de les Arenas. Trias ha volgut ressaltar el model d´èxit que representa el comerç de proximitat, ?que segueix guanyant terreny?, i que ha contraposat al model de comerç de ciutats com Madrid. L´alcalde ha afegit que qualsevol canvi que afecti al comerç s´ha de fer amb diàleg i d´acord amb els comerciants ?perquè són ells els que es juguen el futur? i per això, ha explicat, s´està treballant amb el sector un nou pla estratègic de comerç.

Pregunta del grup d´ICV-EUiA sobre si els drets humans estan garantits a Barcelona. L´alcalde ha lamentat que el ?jeroglífic? del grup d´ICV-EUiA per no dir d´entrada sobre què vol preguntar. En relació a l´existència del CIE de la Zona Franca, Xavier Trias ha dit que ?a mi tampoc m´agrada?, però ha recordat que aquest centre es va fer sota el mandat d´altres Governs municipals. L´alcalde ha dit que l´Ajuntament ha fet intervenir la Creu Roja, i s´ha mostrat disposat a cedir mediant per aconseguir que les coses es facin ?millor i ben fetes?.

Declaracions Institucionals

Adhesió a l´Acord de la Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat per un Aire més Net. La Declaració Institucional constata l´interès de l´Ajuntament en la millora de la qualitat de l´aire i la necessitat que les mesures a prendre siguin de caràcter estructural, amb un abast territorial general, i de forma coordinada i responsable amb les diferents administracions i institucions,. La Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat compta amb més de 250 municipis i entitats locals, entre altres.

Suport a la Iniciativa Legislativa Popular (ILP) per regular la Renda Garantida de Ciutadania. En la Declaració, el Plenari del Consell Municipal celebra l´admissió a tràmit per part de la Mesa del Parlament de la ILP, i manifesta la disponibilitat a col·laborar amb la ciutadania i les entitats perquè puguin dur a terme el procés de recollida de signatures a la ciutat.





Paraules clau