La Guàrdia Urbana de Barcelona duu a terme una campanya per reduir les molèsties per sorolls a la ciutat : Servei de Premsa

La Guàrdia Urbana de Barcelona duu a terme una campanya per reduir les molèsties per sorolls a la ciutat

03/05/2013



Temps estimat de lectura: 2 minuts

Amb l´arribada del bon temps s´intensifica l´ús de l´espai públic i en conseqüència, el soroll generat per l´ús que en fan els barcelonins i els visitants de la ciutat. Per aquest motiu, des del 29 d´abril i fins el 10 de maig la Guàrdia Urbana de Barcelona duu a terme una campanya per a reduir els nivells acústics i els sorolls que es generen en determinats espais de la ciutat.

L´objectiu del cos de policia barceloní és la millora de la qualitat de vida dels ciutadans de Barcelona i per tant, també la reducció de la contaminació acústica a la ciutat. Mentre duri aquesta campanya, i durant les 24 hores del dia, els agents reforcen la seva presència al carrer en torn de matí, tarda i nit.

La campanya es duu a terme a tots els districtes però es fa una atenció preferent al control de les zones d´especial interès de cada un d´ells. Cada Unitat Territorial de la Guàrdia Urbana determina quins són els àmbits on es registra una major incidència de sorolls d´acord amb la problemàtica observada i en base a les trucades rebudes dels veïns. A partir d´aquí els agents estableixen recorreguts de vigilància prioritzant el control en aquests espais per detectar els actes i activitats que originen els sorolls molestos i actuar en conseqüència.

Els agents se centraran principalment a evitar els:
– Sorolls generats per concentracions de persones a la via pública
– Música a la via pública
– Festes a l´espai públic
– Soroll de locals

Les patrulles aniran equipades amb sonòmetres i en el cas d´inspeccions en locals es podran coordinar les inspeccions amb els serveis tècnics del districte corresponent.

Menys incidències per sorolls

L´any 2012 hi va haver una reducció del -7,7% de les incidències per soroll a Barcelona. Això va suposar que a la capital catalana es van produir 4.534 incidències menys relacionades amb el soroll que l´any anterior. Per conceptes destaca la reducció en el capítol més important, les molèsties per persones en espais públics, que van baixar en un -16,6%.

Evolució anual del número d´incidents policials per sorolls


Les dades d´aquest any mostren que la tònica del 2012 s´ha mantingut durant els primers tres mesos del 2013. En aquest període s´han produït un total de 4.351 incidències per soroll, el que suposa una reducció del -8,9% respecte el mateix període de l´any anterior.





Paraules clau