L´Ajuntament de Barcelona obre el nou Centre d´Allotjament Temporal Hort de la Vila : Servei de Premsa

L´Ajuntament de Barcelona obre el nou Centre d´Allotjament Temporal Hort de la Vila

03/05/2013



Temps estimat de lectura: 2 minuts

L´alcalde de Barcelona, Xavier Trias, ha visitat aquest matí, acompanyat de Pascual Piles, Superior Provincial de Sant Joan de Déu, el nou Centre d´Allotjament Temporarl Hort de la Vila.
L´Ajuntament de Barcelona, a través de l´Àrea de Qualitat de Vida, Igualtat i Esports, obre aquest nou equipament destinat a cobrir la necessitat d´allotjament de persones soles i parelles vulnerables, sense fills a càrrec, que hagin patit un desnonament o d´altres circumstàncies greus, i que no comptin amb prou recursos ni amb una xarxa de suport, i no tinguin cap expectativa de poder comptar amb un habitatge estable de manera immediata.

Aquest nou centre, ubicat la carrer Hort de la Vila número 46, del districte de Sarrià-Sant Gervasi, i que estarà gestionat per Sant Joan de Déu Serveis Socials Barcelona, compta amb 60 habitacions individuals i dobles segons la necessitat dels usuaris. El centre també disposa de menjador, cuina, zona d´ordinadors i altres espais comuns. En el centre d´allotjament també s´oferiran activitats socioeducatives i s´elaboraran plans individuals de treball per realitzar projectes d´integració social dels usuaris.

L´estada en el servei serà de tres mesos, prorrogables segons la valoració de les necessitat. Durant aquest temps els treballadors de Sant Joan de Déu realitzaran el seguiment i els plans de treball individuals. Les persones usuàries accediran a través de la derivació de diferents serveis dels Serveis Socials de l´Ajuntament, de la mesa d´emergències del Consorci d´Habitatge i d´altres serveis gestionats per Sant Joan de Déu. L´Ajuntament ha assumit aquest any un cost de 1.385.158 euros per posar en marxa aquest equipament.

L´alcalde ha recordat que “l´Ajuntament està treballant per donar resposta a les noves necessitats socials a través de la col·laboració amb les entitats”. “És important destacar”, ha dit Trias, “que aquesta col·laboració amb les entitats del tercer sector genera llocs de treball i riquesa”.

Aquest és el segon allotjament de caràcter temporal que l´Ajuntament de Barcelona obre a la ciutat. El primer va ser el Centre d´Allotjament Temporal de Navas, un equipament de nova creació que ofereix acollida principalment a famílies i gent gran que han patit un desnonament, que pateixen una situació d´especial vulnerabilitat, i que no disposin d´un domicili o que aquest no es trobi en condicions adequades per a viure-hi. Navas compta amb 25 habitatges amb estances d´ús comú, obert els 365 dies de l´any, i està dissenyat per a acollir aquells nuclis familiars o unitats de convivència que ja estiguin en seguiment per part dels Serveis Socials de la ciutat de Barcelona i que ja tinguin adjudicat un pis a través de la Mesa d´Emergències Socials però que encara no en poden disposar.

Els dos nous equipaments pretenen donar compliment a l´objectiu que es va marcar l´Ajuntament de prioritzar l´atenció als col·lectius i persones en situació de vulnerabilitat a conseqüència de la pèrdua de l´habitatge o per no poder accedir a un allotjament.





Paraules clau