Barcelona fomenta la contractació de 600 joves i aturats de llarga durada : Servei de Premsa

Barcelona fomenta la contractació de 600 joves i aturats de llarga durada

07/05/2013

La tinenta d´alcalde d´Economia, Empresa i Ocupació, Sònia Recasens, ha presentat la línia d´ajudes Barcelona Crea Ocupació amb un doble objectiu: ?Fomentar l´activitat econòmica de la ciutat i també la contractació estable dels joves aturats d´entre 16 i 29 anys i de les persones que porten més d´un any sense treballar?.

El mes d´abril s´ha tancat a Barcelona amb 44.000 persones desocupades durant un període superior a 12 mesos, el que representa el 38,5% del total registrat a la ciutat. L´atur en aquest col·lectiu s´ha incrementat respecte a l´any anterior més d´un 13%. Així mateix, prop de 17.000 joves amb edats compreses entre els 16 i els 29 anys es troben sense feina.

Recasens ha destacat que la mesura ?respon a les prioritats marcades des de l´inici de mandat de donar suport a les petites i mitjanes empreses i lluitar contra l´atur?. També ha explicat que es pretén ?fomentar l´orientació i formació dels professionals en funció de les necessitats de les empreses? per tal de casar l´oferta i la demanda del mercat de treball.

?Barcelona Crea Ocupació?

L´Ajuntament de Barcelona destinarà 1,8 milions d´euros a 600 nous contractes per incentivar la creació de llocs de treball, a través del programa ?Barcelona crea ocupació?. D´aquesta manera, s´atorgarà a les empreses una ajuda de 3.000 per cada contractació indefinida de persones d´aquests col·lectius específics en situació d´atur.

?Volem crear contractació estable i és molt important que sigui de qualitat?, ha afegit la tinenta d´alcalde, i ha fixat com a objectiu augmentar la contractació indefinida, xifrada en un 12,8% sobre el total. Amb mesures com aquesta, l´Ajuntament posa en pràctica els seus recursos per actuar a curt termini i dinamitzar el mercat laboral.

Poden sol·licitar l´ajuda aquelles empreses que tinguin com a mínim un centre de treball a Barcelona, que portin almenys sis mesos en actiu i que comptin amb una plantilla de màxim 250 treballadors.

De forma complementària, aquelles empreses que requereixin suport per reclutar els candidats que millor s´adeqüin a les seves vacants es poden adreçar al Servei Empresa-Ocupació de Barcelona Activa, que compta, també, amb una borsa de professionals seleccionats d´acord a l´experiència laboral i el perfil competencial.

Les sol·licituds dels ajuts a la contractació es poden tramitar des d´ara i fins a finals del mes d´octubre, a través del web www.bcn.cat/creaocupacio.

?Barcelona Crea Ocupació? és una mesura impulsada per l´Ajuntament de Barcelona, a través de Barcelona Activa, que sorgeix de la primera reunió de la Comissió Empresa-Treball, formada per representants del sector públic i privat i dels agents socials, econòmics i del món educatiu.

A més, aquestes ajudes són complementàries i acumulables a d´altres ja existents, com els programes Joves amb Futur i Aturats de Llarga Durada, que es gestionen des de Barcelona Activa.Compartiu aquest contingut