L´Ajuntament i les Cambres de Comerç de Barcelona i Manhattan signen un acord per enfortir les seves relacions econòmiques i comercials : Servei de Premsa

L´Ajuntament i les Cambres de Comerç de Barcelona i Manhattan signen un acord per enfortir les seves relacions econòmiques i comercials

17/05/2013



Temps estimat de lectura: 2 minuts

L´Ajuntament de Barcelona, la Cambra de Comerç de Barcelona i la Manhattan Chamber of Commerce han firmat aquest divendres a Nova York un acord que pretén enfortir els seus vincles de col·laboració i potenciar la millora de les seves relacions comercials i econòmiques. L´acte s´ha celebrat en el marc del viatge institucional als Estats Units de la delegació del consistori municipal amb la missió de captar noves inversions per a la ciutat i la seva Àrea Metropolitana.

La tinent d´alcalde d´Economia, Empresa i Ocupació, Sònia Recasens, assisteix a la signatura del Memoràndum d´entesa entre Manhattan Chamber of Commerce, Cambra de Comerç de Barcelona i Ajuntament de Barcelona

L´acte ha tingut lloc a la seu de la cambra novaiorquesa, i la signatura ha anat a càrrec de la tinenta d´alcalde d´Economia, Empresa i Ocupació, Sònia Recasens; el president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Miquel Valls (que va firmar a Barcelona, i que avui ha estat representat pel seu seu director general, Xavier Carbonell), i la seva homòloga de la Manhattan Chamber of Commerce, Nancy Ploeger. El conveni té una durada de dos anys i es podrà renovar anualment fins a un màxim de dos anys més.

Aquest memoràndum d´entesa compromet les tres institucions a promoure activament el coneixement de projectes d´inversió, relacions comercials i qualsevol informació que es produeixi a ambdues ciutats i sigui d´interès per a la comunitat econòmica i de negocis. Les dues cambres actuaran com a delegació de l´altra al seu propi territori, tot facilitant assistència mútua en l´organització de missions institucionals i empresarials, fires, exposicions i activitats, per tal d´impulsar la cooperació en sectors estratègics per Barcelona i Nova York. També treballaran en l´intercanvi d´informació entre les empreses de cada àmbit geogràfic per fomentar les oportunitats de negoci i inversió, amb un èmfasi particular en l´accés a nous mercats.

En aquest sentit, i com a màxim responsable del desenvolupament de l´Oficina d´Atenció a l´Empresa (OAE) i el Data Resource Center, la Cambra de Comerç de Barcelona involucrarà la de Manhattan en aquests projectes, emmarcats en la plataforma de creixement econòmic Barcelona Growth. Segons el document firmat, la Manhattan Chamber of Commerce esdevindrà l´extensió a la costa est nord-americana de l´OAE, de manera que la cambra barcelonina facilitarà a la novaiorquesa a través d´aquesta oficina i del centre de recursos totes les peticions d´informació sobre l´activitat econòmica i empresarial de la capital catalana.

Enllaç relacionat:
Document Memoràndum d´entesa entre Manhattan Chamber of Commerce, Cambra de Comerç de Barcelona i Ajuntament de Barcelona (PDF)





Paraules clau