L´alcalde Trias presenta a Barcelona com a Capitalitat Mundial del Mòbil davant d´inversors i empresaris de Nova York : Servei de Premsa

L´alcalde Trias presenta a Barcelona com a Capitalitat Mundial del Mòbil davant d´inversors i empresaris de Nova York

17/05/2013



Temps estimat de lectura: 3 minuts

L´alcalde de Barcelona, Xavier Trias, ha presidit avui divendres l´acte formal de presentació a la ciutat de Nova York dels continguts i objectius de la Capitalitat Mundial del Mòbil (MWC) que la capital catalana manté fins l´any 2018. En l´acte de presentació han participat amb l´alcalde, el vice-president de la MWC i director general de Fira de Barcelona, Agustí Cordón i Joan Tarradellas, conseller delegat de l´agència de Promocio Econòmica de la Generalitat Acció.

L´alcalde Xavier Trias presideix la presentació a Nova York de la Mobile World Capital (MWC) davant inversors i empresaris novaiorquesos, a la seu a la ciutat nord-americana de l´escola de negocis IESE

L´acte de presentació ha tingut lloc a la seu a Nova York de l IESE, segons ha declarat Trias: ?una de les escoles de negocis més importants del món per la seva formació d´executius i de líders, i un dels millors ambaixadors que té Barcelona?.

Davant d´una cinquantena de representants de les empreses més importants de Nova York, l´alcalde de Barcelona ha presentat la Capitalitat del Mòbil i l´aposta de Barcelona pels nous sectors econòmics estratègics.Trias ha remarcat: ?Afegir a l´èxit del Congrés Mundial del Mòbil, la Capitalitat Mundial és una gran oportunitat per a Barcelona?. L´alcalde ha explicat que aconseguir la capitalitat Mundial del Mòbil va ser un procés dur on es competia amb ciutats europees com París, Munic o Milà: ?Ha estat un esforç compartit entre l´Ajuntament de Barcelona, el Govern de Catalunya, la Fira de Barcelona, el Ministeri d´Indústria d´Espanya, i el GSMA? ha afegit.

L´alcalde ha recordat que Barcelona ha acollit durant els darrers anys, el Congrés Mundial del Mòbil, l´esdeveniment més important dedicat a la tecnologia mòbil i ha explicat les grans xifres de l´edició d´enguany: més de 70.000 visitants, més de 1500 empreses i més de 300 milions d´euros en ingressos. Trias també ha dit que la Capital Mundial del Mòbil generarà per ella mateixa i fins el 2018, 3.500 milions d´euros d´ingressos.
A més del Mobile World Congress que reuneix als professionals del sector per a conèixer les darreres novetats en tecnologia mòbil i comunicació sense fils, la Capitalitat del Mòbil se sustenta en els tres altres pilars: el Mobile World Centre, el Mobile World Hub i el Mobile World Festival.

El Mobile World Centre, ja en ple funcionament, és un espai expositiu en el centre de Barcelona dedicat a la divulgació de la tecnologia mòbil i a la seva incidència en la nostra vida quotidiana. Els grans projectes industrials i el desenvolupament de solucions tecnològiques innovadores s´emmarcaran en el Mobile World Hub com a motors d´una economia en transformació. Barcelona oferirà també el Mobile World Festival que permetrà arribar a una gran audiència i combinar elements de la Capitalitat Mundial del Mòbil amb escenaris de la cultura vibrant de la ciutat. L´alcalde Trias ha dit: ?Tots aquests elements junts, demostraran que són la clau per a reforçar la competitivitat de Barcelona, i realçar el nostre paper com a motor econòmic del Sud d´Europa i de la Mediterrània?. Trias ha destacat: ?Som una ciutat solvent, mantenim el dèficit zero i un pressupost equilibrat, i hem adoptat mesures importants per reduir burocràcia, ara estem pagant els nostres proveïdors als 30 dies?. ?Una ciutat que ha rebut elogis d´agències de raiting internacional, com a Standard and Poor´s i Moody´s? , ha afegit l´alcalde.

L´alcalde ha explicat que s´estan millorant els processos de gestió interns per a augmentar també l´eficiència: ? Això significa que estem reduint barreres per a la creació de negoci amb procediments abreujats per a les empreses i fer-los més fàcils i més eficients?. L´alcalde ha explicat que el model de creixement econòmic de Barcelona està basat en tecnologia mòbils, smarts cities, vehicle elèctric, biomedicina, gastronomia i logística, com a grans sectors estratègics. Finalment Trias ha declarat: ?Estem construint una estructura econòmica molt dinàmica i competitiva pel futur?.

L´acte a la seu de l´IESE s´ha conclós amb un col.loqui sobre la MWC i els seus objectius en que han participat Juan Manuel Barrionuevo, director d´estratègia de la Fundació Mobile; Barbara Mallinson, CEO Obami, membre del Mobile World Capital Advisory Board i de la comissió d´empreneduria de la mateixa Fundació, guanyadora del premi al millor emprenedor d´Àfrica l´any 2012; Pau Sabrià, CEO Olapic, emprenedor català que va crear la seva empresa a Nova York, després de fer un MBA a la Columbia Business School Prof, i Sandra Sieber, professora de l´IESE a Nova York, que ha actuat de moderadora.





Paraules clau