Trias posa en valor l´ús del català al cinema i destaca la seva importància per ampliar l´oferta cultural, de coneixement i innovació a la ciutat : Servei de Premsa

Trias posa en valor l´ús del català al cinema i destaca la seva importància per ampliar l´oferta cultural, de coneixement i innovació a la ciutat

22/05/2013



Temps estimat de lectura: 2 minuts

L´alcalde de Barcelona, Xavier Trias, ha assistit aquest vespre a la inauguració els Boliche Cinemes (avinguda Diagonal, 508). A l´acte també han assistit el conseller de Cultura de la Generalitat de Catalunya, Ferran Mascarell; la presidenta de l´Acadèmia de Cinema de Catalunya, Isona Passola; i els promotors del projecte, Rafael Dalmau i Alfons Mas. El conductor de l´acte ha estat el periodista, Jordi Basté.

L´alcalde Trias ha valorat que ?inciatives com aquesta són importants com a ciutat i són importants per a la nostra llengua, per normalitzar també al cinema l´ús del català? i ha agraït aquesta iniciativa, ja que ?és molt important que els Boliche tornin a obrir les portes en un lloc central, emblemàtic i curiós, i que acullin un nou projecte cultural que va més enllà del que és normalment un cinema?.
 
Trias ha explicat que ?els Boliche formen part de l´oferta cultural i d´oci de Barcelona des de fa dècades i, avui, agafen una nova embranzida com a cinemes que marquen la diferència?. L´alcalde ha ofert el suport de l´Ajuntament a iniciatives com la dels Cinemes Boliche que ?estic segur que, ben aviat, es convertirà en un indret de referència a la ciutat i que són una eina important i lloc d´aprenentatge que complementaran l´àmplia oferta cultural barcelonina?.
 
Finalment, l´alcalde s´ha dirigit als promotors de la iniciativa per expressar-los el seu agraïment i ?per l´impuls que suposarà per a la nostra llengua i per a la nostra cultura l´aposta per les versions originals subtitulades en català? i ha reblat que ?per a Barcelona, com a ciutat de cultura, coneixement, creativitat i innovació, aquesta reobertura dels Boliche és una notícia magnífica?.
 





Paraules clau