Trias: ?La cultura enriqueix a les persones, és cabdal per al progrés com a societat i un important motor de creació de riquesa i d´ocupació? : Servei de Premsa

Trias: ?La cultura enriqueix a les persones, és cabdal per al progrés com a societat i un important motor de creació de riquesa i d´ocupació?

23/05/2013



Temps estimat de lectura: 2 minuts

L´alcalde Xavier Trias ha participat aquesta tarda al Saló de Cent de l´Ajuntament de Barcelona en la presentació de la nova Història de la Literatura Catalana, un projecte cultural i literari impulsat conjuntament per Enciclopèdia Catalana, Editorial Barcino i l´Ajuntament de Barcelona. Es tracta de la primera història de la literatura catalana que ha estat planificada i dissenyada de bon començament com una obra col·lectiva i representativa del coneixement acadèmic actual de la matèria. Consta de 8 volums, que s´aniran publicant al llarg dels propers 4 anys. El primer volum, que ara es posa a la venda, ha estat dirigit per Lola Badia i se centra des del orígens en l´època medieval fins al segle XIV. A l´acte hi eren presents, entre d´altres, el president de la Generalitat, Artur Mas; el president de la Fundació Enciclopèdia Catalana, Jordi Porta; el director de l´Editorial Barcino, Carles Duarte; i Jaume Ciurana, tinent d´alcalde Cultura, Coneixement, Creativitat i Innovació. ?La cultura?, ha afirmat Trias, ?no només ens enriqueix com a persones sinó que és cabdal per al nostre progrés com a societat; i és també un important motor de creació de riquesa i d´ocupació?.

L´alcalde s´ha mostrat convençut que la nova Història de la Literatura Catalana, ?esdevindrà una obra de referència en la matèria? i ha destacat l´excel·lència i l´ambició amb què s´ha dut a terme. L´obra ha estat fruit de la col·laboració entre Enciclopèdia Catalana, l´Editorial Barcino i l´Ajuntament de Barcelona, i Trias ha assenyalat que, en els temps difícils que estem vivint per a la cultura, ?és més necessària que mai la col·laboració públic-privada per fer realitat aquest tipus de projectes?.

En aquests moments de crisi, ha explicat l´alcalde, és molt important que les administracions marquin molt bé les prioritats que cal atendre, i ha afirmat que l´atenció a les persones és la prioritat principal però ha afegit que ?no podem oblidar la cultura, perquè d´ella en depèn, en bona part, el futur de Barcelona i de Catalunya?.

?Barcelona?, ha assenyalat l´alcalde Trias, ?desplega amb força la seva vocació de capital cultural i de capital literària. Una capitalitat literària que abasta el procés de creació, la fortalesa de la nostra indústria editorial i també la ciutat com a escenari literari?. Trias ha destacat la gran veritat de trobades, festivals i fires vinculades amb el món del llibre i de la lectura que tenen lloc a Barcelona, ?i que posen la cultura a l´abast de tothom?.

Trias ha recordat que fa un parell de mesos Barcelona va ser la capital convidada a la fira del llibre de París, ?un esdeveniment molt important dins del sector que demostra la potència de la nostra indústria literària i com Barcelona pot ajudar a projectar la nostra literatura i la nostra llengua?.

L´alcalde ha finalitzat “President, com a alcalde la capital del país vull que sàpigues que sempre tindràs aquest potencial cultural de Barcelona al servei de Catalunya”.





Paraules clau