Alcalde Trias: ?Tenim moltes coses per fer i les idees clares; ja tenim el tren a la via i la nostra obsessió és crear llocs de treball i atendre a les persones? : Servei de Premsa

Alcalde Trias: ?Tenim moltes coses per fer i les idees clares; ja tenim el tren a la via i la nostra obsessió és crear llocs de treball i atendre a les persones?

27/05/2013



Temps estimat de lectura: 2 minuts

L´alcalde de Barcelona, Xavier Trias, ha intervingut aquesta tarda en l´acte “Projectes i oportunitats per a la Barcelona del 2020”, organitzat per la Fundació Fòrum Barcelona, davant 250 persones, entre elles diversos membres del govern municipal. Trias ha conversat amb la periodista Patrícia Gabancho. La presentació de l´acte, que coincideix amb el segon aniversari de les eleccions municipals que van portar Xavier Trias a l´alcaldia, ha anat a càrrec de Jacint Borràs, president de la Fundació Fòrum Barcelona.

La setmana passada es complia el segon aniversari de les eleccions municipals, en les que després de 32 anys es produïa l´alternança política a Barcelona. L´alcalde Trias i Patrícia Gabancho han parlat de diverses temes, des de les prioritats més genèriques del govern als projectes de futur per Barcelona.

L´alcalde ha afirmat que el govern està treballant ?estem fent les coses, no a la velocitat que voldríem però tenim una línia clara del que s´ha de fer a la ciutat? i ha afegit que la minoria no m´impedeix fer les coses?. Trias ha recordat que gràcies al suport del PP es podran tirar endavant inversions per 300 milions. ?No tinc l´excusa per no fer les coses. En podem fer moltes i tenim una línia clara. Tenim el tren a la via per arribar per complir uns objectius que no són només de dos anys, els objectius no han de ser a curt, sinó a mig i llarg termini?. En aquesta punt Trias ha situat com a objectiu fonamental crear llocs de treball i ajudar a les persones que no poden seguir amb el suport del tercer sector. Trias ha afirmat que ?les polítiques socials que creen activitat econòmica. Atendre gent gran crea activitat econòmica, ens ho hem de ficar al cap. Invertir socialment, a més de crear convivència i cohesió, és invertir en riquesa?.

Trias ha expressat la importància de crear un parc d´habitatge social per donar resposta a les necessitats de la gent i fer front al ?drama? que estant vivint moltes famílies. L´alcalde ha criticat que durant anys s´hagi fet una política d´habitatge equivocada, basa en un model especulatiu, ?ara aquest model s´han enfonsat, era un disbarat?.

L´alcalde ha refermat la seva aposta per l´Àrea Metropolitana perquè amb la Barcelona serà qui ens traurà de la crisi. En aquest punt, Trias ha afirmat que ?ens faltes coses però hi ha poques ciutats en el món que tinguin el potencial que tenim nosaltres. I a més tenim potencial de la capitalitat dels mòbils i l´aposta que hem fet per les smart cities, una revolució que si es fa bé ajudarà a que la gent visqui millor?.

Patricia Gabancho ha preguntat a l´alcalde quina seria l´empremta que li agradaria deixar a Barcelona, Trias ha respost que ?la meva empremta és que la gent visqui bé?. Finalment, i a preguntes del públic, Trias ha dit que es tornarà a presentar, ?no m´he estat vuit anys a l´oposició per estar 4 anys i marxar cap a casa?.





Paraules clau