L´Ajuntament de Barcelona reinicia les obres de la Illa d´equipaments del Guinardó : Servei de Premsa

L´Ajuntament de Barcelona reinicia les obres de la Illa d´equipaments del Guinardó

28/05/2013



Temps estimat de lectura: 2 minuts

L´Ajuntament de Barcelona reinicia les obres de la Illa d´equipaments del Guinardó a partir de la primera quinzena de juny gràcies a la inversió de 4,4 milions d´euros que realitzarà el consistori aquest any 2013. Aquesta inversió permetrà començar a construir el mercat municipal, l´aparcament i el casal de joves. Es preveu que les obres de l´aparcament i el mercat acabin el juliol del 2014 i el casal de joves el març del 2015.

Aquesta inversió és fruit del compromís municipal de tornar a engegar un projecte urbanístic amb molta importància pel barri del Guinardó, ja que permet guanyar en cohesió urbana, crear nuclis de centralitat, millorar la mobilitat i dotar al barri de de nous equipaments. L´Illa d´equipaments del Guinardó és un element transformador del barri i del districte.

El projecte, amb una inversió total de 31.078.139 euros, incorpora cinc programes d´usos diferents (aparcament, mercat amb superfície comercial, residència i centre de dia, CAP i casal de joves), i tots s´integren en un únic conjunt edificatori continu:

Aparcament de 159 places: promogut per Regesa, constarà de 145 places per a vehicles de 4 rodes en àmbit obert al públic, i 14 places per a vehicles de 4 rodes en zones restringides. També hi haurà 43 places per a motos i un espai per a bicicletes. Està previst que les obres d´aquest aparcament finalitzin el mes de juliol del 2014

Mercat Municipal: enllestit al mateix temps que l´aparcament, constarà aproximadament de 18 establiments de venda i una superfície comercial associada: Aquest nou espai comercial que conformen un mercat tradicional i una superfície comercial, supleix el vell mercat que ha estat aterrat i del que se´n conserva la característica torre.

Una residència per a gent gran de 99 places, més un centre de dia integrat per a 24 places.

Un Centre d´Atenció Primària (CAP) de sis plantes, amb àrees de Medecina General, Pediatria i àrea polivalent

Casal de joves municipal. Està previst que les obres finalitzin el mes de març del 2015.

Tres places: el projecte inclou la urbanització dels entorns i la ubicació de tres grans espais: la plaça del mercat, el parc que conformarà la plaça aixecada de passatge Llívia-carrer Teodor Llorente, i el parc de l´interior d´illa.

Es desenvoluparà de forma paral·lela la construcció d´una escola bressol com annex a la Illa d´equipaments. Es preveu que les obres d´edificació s´iniciïn el mes de juliol del 2014, un cop finalitzin les obres del mercat municipal.





Paraules clau