Barcelona posa en marxa un pla de formació en el sector mobile per capacitar 7.000 professionals i empreses : Servei de Premsa

Barcelona posa en marxa un pla de formació en el sector mobile per capacitar 7.000 professionals i empreses

29/05/2013



Temps estimat de lectura: 3 minuts

Barcelona presenta un pla propi de formació en el sector mobile per millorar les competències tecnològiques dels ciutadans, els professionals i les empreses per tal de crear una ciutat més competitiva i de referència com a capital mundial del mòbil.

A més, es pretén contribuir també a integrar la mobilitat com un sector transversal a la resta d´àmbits econòmics, especialment, els tradicionals, per tal de qualificar i posicionar el teixit productiu de la ciutat.

L´oferta formativa en aquest àmbit s´ha vertebrat d´acord amb les necessitats reals del mercat per tal de donar resposta a la demanda de perfils concrets que requereixen les empreses. Els principals objectius són vehicular la reorientació dels participants cap a un sector amb més capacitat d´ocupació i formar professionals més competitius i polivalents al mercat aconseguint augmentar les seves oportunitats laborals.

En total, es preveu formar 7.000 usuaris a través de les activitats que s´adrecen, principalment, a persones que es trobin en procés de canvi o millora professional o en situació de recerca de feina, així com a emprenedors i empreses.

La tinenta d´alcalde d´Economia, Empresa i Ocupació, Sònia Recasens, ha destacat que aquest programa es defineix pels conceptes ?repte, excel·lència i oportunitat?, i respon a la prioritat de reactivar l´economia i ajudar les empreses a ser més competitives i generar ocupació. ?Presentem una oferta formativa estructurada a partir de sinergies amb actors públics i privats per tal d´oferir a tothom serveis de qualitat en l´àmbit de la formació i el talent?, ha afegit.

Recasens ha remarcat que el pla es vincula directament amb l´oportunitat que significa per a Barcelona la Capitalitat Mundial del Mòbil, i suposarà un pilar fonamental per convertir aquest actiu en un motor de creixement econòmic de la ciutat. ?Necessitem generar talent a base de formació per donar resposta a aquest objectiu. Volem millorar les capacitats professionals de les persones per atendre les necessitats dels sectors emergents, com per exemple les noves tecnologies?, ha reblat.

El director general de Telecomunicacions i Societat de la Informació de la Generalitat de Catalunya, Carles Flamerich, ha volgut destacar la importància de l´educació en els temps que vivim. “Les administracions públiques hem d´apostar per ajustar la formació perquè doni resposta a les necessitats del mercat. D´aquesta manera, serem capaços de generar i retenir talent en el nostre país”, ha ressaltat.

En el marc del projecte mTalent de la Mobile World Capital, l´Ajuntament de Barcelona, a través de Barcelona Activa, conjuntament amb la Direcció General de Telecomunicacions i Societat de la Informació de la Generalitat de Catalunya, impulsa aquest pla de formació que s´implementarà fins a finals de 2014.

L´oferta consisteix en 6 iniciatives, algunes de les quals ja estan en funcionament i d´altres s´aniran posant en marxa a partir del mes de juliol, que s´estructuren en 3 nivells:

1.Formació de primer contacte
(activitats gratuïtes d´entre 2 i 15 hores de durada)

Cibernàrium: entre l´actual oferta d´activitats de capacitació tecnològica per a professionals i pimes, es programen 20 sessions específiques del sector mobile.

Projecte de capacitació Telecentres: formació per a dinamitzadors tecnològics dels diferents telecentres de la Xarxa Punt TIC de Catalunya.

Projecte ?20 to 2000?: 20 activitats divulgatives de foment de l´ús del mobile per formar 2.000 professionals a partir d´accions de 4 hores de durada.

2. Formació d´aprofundiment
(activitats gratuïtes o de pagament, majoritàriament amb certificació de fabricant, que tenen una durada d´entre 4 i 40 hores)

Oferta Mobile Professionalitzadora: cursos amb una durada al voltant de 20 i 40 hores dirigits a professionals de diferents sectors que vulguin actualitzar-se en coneixements TIC amb l´objectiu de millorar les seves competències i explorar nous àmbits professionals.

Impuls ocupacional al sector mobile: es posaran en marxa 12 cursos de formació ocupacional, d´una durada màxima de 60 hores, per divulgar les competències tècniques i transversals del sector mobile. Es fomentarà la inserció laboral dels participants.

3. Formació especialitzada
(activitats de pagament que compten amb certificació de fabricant, són de llarga durada i s´adrecen a col·lectius específics)

Operadors privats de formació: cursos d´entre 40 i 80 hores pensats per incrementar la competitivitat professional, els coneixements i les capacitats d´experts i gestors TIC en l´àmbit de la mobilitat.

S´impartiran, principalment, a centres de formació privats i s´estructuraran en 5 àmbits d´especialització: desenvolupament d´aplicacions, continguts i videojocs, tecnologies mòbils, màrqueting mòbil i anàlisi i tractament de dades.





Paraules clau