L´alcalde Trias afirma que el futur de Barcelona i del país són els nostres joves : Servei de Premsa

L´alcalde Trias afirma que el futur de Barcelona i del país són els nostres joves

29/05/2013



Temps estimat de lectura: 3 minuts

Uns 250 nois i noies representants dels 32 centres educatius participants de la XVIII Audiència Pública, i de les Audiències Públiques de nois i noies dels districtes de Les Corts, Sarrià- Sant Gervasi, Nou Barris i Sant Andreu, acompanyats del seu professorat, s´han trobat aquest matí al Saló de Cent de l´Ajuntament per fer arribar a l´alcalde i als representants municipals les propostes que han treballat al llarg de l´any sota el lema ?La ciutat digital. Les tecnologies al servei de les persones?. A l´acte també hi ha assistit, entre d´altres, el regidor d´Educació i Universitats, Gerard Ardanuy; el regidor de d´Adolescència i Joventut, Raimond Blasi, i la regidora de Família, Infància Usos del Temps i Discapacitats, Irma Rognoni. Diversos alumnes, representants de les escoles que han participat, que han llegit el manifest que han elaborat al llarg del curs.

Ja fa 18 anys que l´Ajuntament convoca audiències públiques al jovent, a través de les quals els nois i noies proposen a l´Administració Municipal suggeriments i idees per a la millora de la vida d´infants i joves, i de la ciutadania en general. Enguany hi han participat 700 nois i noies de 6è de primària i tota la secundària (ESO i Batxillerat), entre 11 i 17 anys, procedents de 32 centres educatius. L´Audiència Pública als nois i noies de Barcelona, que impulsa l´Institut Municipal d´Educació de Barcelona (regidoria d´Educació i Universitats), ha comptat aquest curs escolar amb el suport de l´Institut Municipal d´Informàtica (Tinença d´Alcaldia d´Habitat Urbà) i del Comissionat de Participació Ciutadana i la participació de l´Espai Jove La Fontana, i els nois i noies han participat a l´Audiència Pública han reflexionat sobre la ciutat digital i les noves tecnologies.

L´alcalde ha celebrat poder rebre els nois i noies al Saló de Cent, ?on se celebren els actes més importants de la ciutat?, i poder escoltar les seves idees, propostes i peticions. Trias ha explicat que en aquest moments complicats que vivim, ?hem de ser capaços de tirar endavant?. L´alcalde ha assenyalat que les noves tecnologies han de contribuir a millora la qualitat de vida de la gent. Les noves tecnologies, ha afegit, canviaran moltes coses, ?no sabem encara fins a quin punt?, i ha afegit que aquestes tecnologies s´han de posar al servei de la gent. ?Avui ens heu explicat i ens heu aportat idees de com les tecnologies poden servir a la ciutat?, ha agraït l´alcalde als joves.

Xavier Trias ha recordat l´aposta de la ciutat per esdevenir la capital dels mòbils i ha afegit que aquesta capitalitat ?no s´ha de quedar només amb la celebració d´un congrés anual, hem de ser conseqüents i que tot el que representa el món del mòbil i les noves tecnologies estigui al servei de les persones i dels nous reptes de la ciutat, una ciutat que vol ser de cultura, creativitat, coneixement, innovació i benestar, una ciutat amb cohesió i solidaritat?.

L´alcalde ha acabat la seva intervenció afirmat que ?el futur sou vosaltres? i ha emplaçat els nois i noies ha seguir ?participant, sent crítics i col·laboradors, i estimant la ciutat perquè cada dia sigui millor?.

Per la seva banda, el regidor d´Educació i Universitats, Gerard Ardanuy, ha explicat que el de les noves tecnologies “és un tema sobre el que ens podeu dir moltes coses que potser ens han passat per alt i ens interessa molt conèixer la vostra opinió” i ha desitjat que “les idees que ens proposeu les poguem aplicar”.

Finalment, l´alcalde ha anunciat el lema de l´Audiència de l´any vinent: ?La Barcelona inclusiva i educadora?, que coincideix amb el lema del XIII Congrés Internacional de Ciutats Educadores que se celebrarà el mes de novembre de l´any vinent.





Paraules clau