Xavier Trias: ?el Grec té la marca Barcelona gravada i és una manera d´obrir-se i mostrar-se al món? : Servei de Premsa

Xavier Trias: ?el Grec té la marca Barcelona gravada i és una manera d´obrir-se i mostrar-se al món?

29/05/2013



Temps estimat de lectura: 2 minuts

L´alcalde de Barcelona, Xavier Trias, acompanyat del tinent d´alcalde de Cultura, Coneixement, Creativitat i Innovació, Jaume Ciurana, i del director del Festival, Ramon Simó, han ofert una conferència de premsa per presentar la 37a edició del Festival Grec, que enguany arriba amb 79 propostes de teatre, dansa, música i circ, i on es farà visible la celebració de l´Any Espriu.

Barcelona, amb la celebració del Grec 2013 de l´1 al 31 de juliol, tornarà a convertir-se en punt de trobada de les propostes més interessants de l´escena internacional i del talent, la creativitat i la innovació de casa nostra. Aquest any, el festival es tornarà a iniciar amb una festa ciutadana que tindrà lloc diumenge 30 de juny a l´avinguda Maria Cristina i que finalitzarà amb la celebració dels 40 anys de Comediants.

Durant la seva intervenció, l´alcalde ha destacat la importància del festival Grec per a la ciutat de Barcelona, tot afirmant que ?el Grec té la marca Barcelona gravada i és una manera d´obrir-se al món però també de mostrar-se al món? i ha afegit que ?l´aposta per la cultura d´aquesta ciutat és ferma?.

Trias ha recordat que actualment a Espanya i Catalunya existeix ?una situació molt difícil des del punt de vista pressupostari que té una afectació en l´economia i la societat? i ha remarcat que ?per sortir d´aquesta situació calen apostes clares i prioritzar per tal que es creï teixit econòmic i riquesa?.

L´alcalde Trias ha explicat que en aquests moments ?hem d´atendre a la gent que està en una situació difícil i també ser una ciutat de Cultura, Coneixement, Creativitat i Innovació? i ha finalitzat afirmant que ?hem de ser capaços d´aguantar i prioritzar? i, sobretot, ?capaços de mantenir viva la nostra capacitat de creativitat i innovació?.

Per la seva banda, el tinent d´alcalde de Cultura, Coneixement, Creativitat i Innovació, Jaume Ciurana, ha expressat que l´Ajuntament està fent ?una aposta per fer del Grec un festival obert a tothom i amb una aposta per la qualitat? i ha ressaltat que ?volem garantir el relleu generacional no només de les produccions sinó també del públic?.

Document relacionat:
Dossier de premsa: Grec 2013





Paraules clau