Barcelona destinarà el 2013 un total de 347M a impulsar projectes prioritaris per a la ciutat : Servei de Premsa

Barcelona destinarà el 2013 un total de 347M a impulsar projectes prioritaris per a la ciutat

31/05/2013



Temps estimat de lectura: 2 minuts

El ple de l´Ajuntament de Barcelona ha aprovat definitivament l´expedient de modificació de crèdit per valor de 93,3 M d´euros. El tràmit ha tingut lloc arran de les negociacions amb el PP per desbloquejar un segon paquet d´actuacions prioritàries per al 2013, després que el mes de març s´arribés a un acord per tirar endavant un seguit d´inversions per valor de 103M. Amb aquests dos paquets, més els 151M que ja figuraven a la pròrroga pressupostària per les inversions plurianual, l´Ajuntament invertirà enguany un total de 347M per a la ciutat.

El nou paquet d´inversions per valor de 93,3 M inclou la posta en marxa de projectes destinats al creixement econòmic, a l´atenció a les persones i a la millora dels barris i dóna resposta a l´objectiu prioritari de fer de Barcelona motor de la reactivació econòmica.

L´acord per desbloquejar aquests expedients de modificació de crèdit ha preservat també un altre dels objectius prioritaris del govern, que és el rigor en la gestió dels recursos públics, sense incrementar deute i contenint la despesa corrent.

La tinenta d´alcalde d´Economia, Empresa i Ocupació, Sònia Recasens, ha expressat la seva satisfacció per l´aprovació de l´expedient, ja que farà possible ?tirar endavant un conjunt d´actuacions que, repartides proporcionalment, permetran seguir dient que Barcelona és el motor econòmic del país?.

Recasens ha reafirmat que aquest segon paquet s´aprova d´acord amb el compromís municipal amb l´estabilitat pressupostària, el rigor i el dèficit zero per ?oferir la solvència al servei de les persones?, i ha destacat que els 347M representen un 9% més d´inversió respecte l´exercici anterior i garanteixen mantenir la fortalesa econòmica de la ciutat.

» Finançament i destinació dels 93,3 M d´euros

Els 93,3 M que recull l´expedient aprovat avui es finançaran amb majors ingressos provinents de l´avançament de la Participació d´Ingressos de l´Estat (PIE), i tindran aquest repartiment per àrees:

– Prevenció, Seguretat i Mobilitat: 10 M
– Economia, Empresa i Ocupació, 2´9 M
– Hàbitat Urbà: 38´6 M
– Qualitat de Vida, Igualtat i Esports: 7´5 M
– Cultura, Coneixement, Creativitat i Innovació: 5´3 M
– Recursos: 4´7 M
– Serveis Centrals: 24´3 M





Paraules clau