El Plenari acorda atorgar la Medalla d´Or al mèrit Esportiu al Club Natació Atlètic Barceloneta i la Medalla d´or al Mèrit Cultural al Cercle Artístic de Sant Lluc : Servei de Premsa

El Plenari acorda atorgar la Medalla d´Or al mèrit Esportiu al Club Natació Atlètic Barceloneta i la Medalla d´or al Mèrit Cultural al Cercle Artístic de Sant Lluc

31/05/2013



Temps estimat de lectura: 2 minuts

El Consell Plenari de l´Ajuntament de Barcelona ha aprovat, per unanimitat de tots els grups, atorgar la Medalla d´Or al Mèrit Esportiu al Club Natació Atlètic-Barcleoneta en ocasió de la celebració del seu centenari, que es compleix enguany. La tinent d´alcalde de Qualitat de Vida, Igualtat i Esports, Maite Fandos, ha destacat la gran contribució del club, no només en l´àmbit de la natació, sinó també en la construcció de la ciutat i del país ?a través de l´excel·lència en el seu terreny, l´esportiu?. ?Clubs com l´Atlètic Barceloneta eleven el prestigi de la nostra ciutat i ho fan perquè tenen èxit i també per com l´obtenen: potenciant els valors de la unitat, el coratge, l´orgull, la superació, el sacrifici i l´esportivitat?, ha afegit Fandos.

El consistori ha atorgat la màxima distinció de la ciutat al Club per la seva dilatada trajectòria social i esportiva, i per la seva implicació en la vida associativa de la Barceloneta i la ciutat.

El Consell Municipal també ha aprovat la concessió de la Medalla d´or al Mèrit Cultural de l´Ajuntament de Barcelona al Cercle Artístic de Sant Lluc pels seus cent vint anys d´inestimable labor en la pràctica artística i l´activa i infatigable acció de foment de la vida cultural de Catalunya.

El tinent d´alcalde de Cultura, Coneixement, Creativitat i Innovació, Jaume Ciurana, ha destacat la gran tasca del Cercle Artístic de Sant Lluc al llarg de tots aquests anys. Com ha dit Ciurana, ?la creativitat i l´excel·lència de l´art del català i la projecció que aquest dóna del país no seria possible sense centres d´art com el Sant Lluc?. A parer del tinent d´alcalde la força de la capitalitat cultural de Barcelona rau en aquests centres, orfeons, ateneus. ?Aquesta és una medalla en reconeixement a una gran tasca, una tasca que ni és de passat sinó de futur, i tan o més necessària que mai?.





Paraules clau