Trias: ?Barcelona es troba en una situació immillorable per liderar la sortida de la crisi? : Servei de Premsa

Trias: ?Barcelona es troba en una situació immillorable per liderar la sortida de la crisi?

31/05/2013



Temps estimat de lectura: 3 minuts

En la sessió de control del Plenari del Consell Municipal, l´alcalde de Barcelona, Xavier Trias, ha donat resposta als següents precs i preguntes dels grups municipals.

Prec del grup del PSC per la retirada immediata de la publicitat a l´estàtua de Colom. L´alcalde ha respost que aquesta publicitat no es retirarà: ?no ho farem perquè generaria un perjudici per a la ciutat?. Trias ha afirmat que la campanya no volia ofendre cap club de la ciutat, ?tothom sap que sóc del Barça però tinc un gran respecte per tots els equips de la ciutat?, i ha demanat no fer demagògia. L´alcalde ha recordat que anys enrere s´havia posat publicitat en edificis, monuments o estàtues i ha afegit que ?ara, a diferència del que s´havia fet abans, els ingressos que es generaran es destinaran a entitats socials de la ciutat?.

Prec del grup d´ICV-EUiA per donar compliment a la proposició aprovada el 8 de maig de 2013. L´alcalde ha defensat que el conveni d´Spanair permet complir el retorn del deute de la Generalitat a través de la realització d´obres per la ciutat. ?La meva obligació és de fer d´alcalde, i no caure en les seves provocacions?, ha dit Xavier Trias, que ha acusat el president del grup municipal ecosocialista de demagògia. L´alcalde ha recordat que l´anterior Govern, amb la participació del president d´ICV-EUiA com a tinent d´alcalde, va aportar 48 milions a Spanair a canvi de res.

Prec del grup d´UpB per garantir l´accés a les mesures de suport en situacions de dació en pagament o equivalents. L´alcalde ha respost que ?hi estem d´acord, s´ha aprovat i ho portarem a terme?. Trias ha incidit en la necessitat de donar la màxima informació per tal de donar a conèixer les mesures aprovades per l´Ajuntament en relació a la subvenció de la plusvàlua i ha recordat que s´està col·laborant amb el Col·legi de Notaris perquè aquests professionals informin d´aquestes mesures aprovades per l´Ajuntament de Barcelona a les persones que es troben en aquests processos.

Pregunta del grup del PP sobre el balanç de la primera meitat del mandat. L´alcalde ha dit que atenent a la greu situació econòmica i social, ?podem dir que Barcelona ha fet un tomb en solvència, canvi de prioritats, funcionament de la ciutat i col·laboració entre el sector públic i el privat. Trias ha recordat que la ciutat no té dèficit, com passava anys enrere, i ha destacat el salt que s´ha fet per millorar l´atenció social i el funcionament de la ciutat, en temes com la seguretat, la neteja i la il·luminació. En aquest sentit, també ha elogiat la col·laboració amb el Tercer Sector i amb altres agents del sector privat, com ara Barcelona Global. ?Tenim una situació immillorable per liderar la sortida de la crisi?, ha dit l´alcalde, que ha agraït també l´actitud responsable del grup del PP en moltes qüestions, com ara les inversions.

Declaracions Institucionals

Agraïment a la contribució de l´Escola d´Arquitectura de Barcelona i l´Escola d´Arquitectura del Vallès en el desenvolupament urbanístic de la ciutat i la seva àrea metropolitana. La Declaració Institucional reconeix la seva aportació en la configuració d´un model urbà i territorial propi, sostenible i equilibrat, així com la implementació d´una arquitectura rigorosa i de qualitat, reconeguda internacionalment. També s´insta a intensificar la col·laboració mútua entre l´Ajuntament i les Escoles d´Arquitectura per tal d´aprofitar el seu coneixement, experiència i potencial docent i investigador en aquelles qüestions d´abast urbanístic i arquitectònic que es puguin plantejar a la ciutat i el seu entorn territorial.

Condemna a qualsevol tipus d´homenatge a grups o unitats vinculades al franquisme o el nazisme. La Declaració Institucional rebutja l´homenatge rebut el dia 11 de maig a la caserna de la Guàrdia Civil de Sant Andreu de la Barca a la Hermandad Nacional de Veteranos de la División Azul. S´exigeix la dimissió o el cessament immediat de la Delegada del govern de l´Estat a Catalunya, María de los Llanos de Luna per participar en un homenatge a una unitat organitzada per la dictadura franquista amb la finalitat de donar suport militar al règim nazi d´Adolf Hitler.





Paraules clau