Xavier Trias: ?Huertas va donar veu als que no en tenien, en uns anys de transició on s´havia de lluitar per tot: per la democràcia, per la cultura, per la llengua, pel benestar i la qualitat de vida de les persones? : Servei de Premsa

Xavier Trias: ?Huertas va donar veu als que no en tenien, en uns anys de transició on s´havia de lluitar per tot: per la democràcia, per la cultura, per la llengua, pel benestar i la qualitat de vida de les persones?

31/05/2013



Temps estimat de lectura: 2 minuts

L´alcalde de Barcelona, Xavier Trias, ha inaugurat la Plaça Josep M. Huertas Clavería, antiga Plaça de Can Felipa, en un acte d´homenatge i reconeixement al periodista i veí del Poblenou, desaparegut fa sis anys. L´alcalde ha estat acompanyat pel regidor del districte de Sant Martí, Eduard Freixedes, la família del periodista, amics, veïns i companys de professió, entre d´altres.
 
La nova denominació de Plaça de Josep M. Huertas Clavería dóna resposta al compromís que va adquirir l´Ajuntament de Barcelona de preservar la seva memòria amb la inclusió del seu nom al nomenclàtor.
 
La Comissió Ciutadana d´Homenatge a Huertas Clavería va fer la proposta de canviar el nom de la Plaça de Can Felipa, un espai cèntric i emblemàtic del Poblenou, pel nom del periodista i veí, fet que l´Ajuntament va recollir i va fer seu. Trias ha afirmat: ?I avui podem fer-ho realitat al Poblenou, un barri que ell estimava molt, i envoltats de la gent que l´estimava i el continua estimant?.
 
L´alcalde ha remarcat: ?va donar veu als que no en tenien, en uns anys de transició on s´havia de lluitar per tot: per la democràcia, per la cultura, per la llengua, pel benestar i la qualitat de vida de les persones?. També ha destacat la idoneïtat de posar el nom de Huertas Clavería a aquest espai cèntric i emblemàtic del Poblenou: ?Un indret íntimament lligat a la reivindicació veïnal per recuperar l´antiga fàbrica de Can Felipa com a equipament, on també va participar Huertas Claveria, i que avui és un magnífic centre cívic?.

L´alcalde ha declarat: ?Josep M. Huertas s´estimava Barcelona com el que més i, precisament per això, mai ens va mostrar una versió ensucrada de la realitat en els seus llibres i els seus articles? i ha afegit: ?trobem a faltar persones com ell que ens expliquin i siguin capaços de fer crítica”.

Segons Trias, en moments de profunda crisi com la que estem vivint “hem de ser capaços de pensar què hem fet i què hem de fer i si no fem aquestes revisions ens equivoquem molt? i ha ressaltat que segueixen fent falta persones com Huertas “persones que creguin en la gent, que siguin capaços d´entendre que l´important són les persones”.

L´alcalde ha defensat que “junts ho podem tot” i ha explicat que això s´aconsegueix “des de l´orgull del que som i d´on venim però sempre mirant endavant amb il·lusió, entusiasme i convençuts que ens en sortirem i si som capaços de crear des de la critica, la discusió, la reivindicació o la col·laboració”

Finalment, Trias ha dit: ?junts podem transformar la nostra ciutat per fer una ciutat millor” i ha finalitzat “una ciutat no és millor si la seva gent no viu cada dia millor i el que ens passa ara es que hi ha gent que no viu millor, que viu pitjor, i els hem d´ajudar i col·laborar per sortir d´aquesta crisi”.





Paraules clau