L´alcalde Trias destaca la lluita l´Associació de Veïns i Veïnes de Sant Martí de Provençals per aconseguir millorar el seu barri : Servei de Premsa

L´alcalde Trias destaca la lluita l´Associació de Veïns i Veïnes de Sant Martí de Provençals per aconseguir millorar el seu barri

03/06/2013



Temps estimat de lectura: 2 minuts

L´alcalde Xavier Trias ha presidit aquesta tarda l´acte de lliurament de la Medalla d´Or al Mèrit Cívic a l´Associació de veïns i veïns de Sant Martí de Provençals amb motiu del seu 40è aniversari. La concessió de la Medalla d´Or al Mèrit Cívic a l´AV de Sant Martí de Provençals, que ha recollit el president de l´Associació, Manuel Martínez, es va aprovar pel Consell Plenari del 15 de març de 2013 en reconeixement a la seva tasca per aconseguir millorar el barri i la qualitat de vida dels seus habitants. A l´acte hi ha assistit, entre altres, Jordi Martí, regidor de Presidència i Territori; Eduard Freixedes, regidor de Sant Martí i Manuel Martínez, president de l´AV de Sant Martí de Provençals.

L´alcalde, en la seva intervenció, ha felicitat l´Associació de Veïnes i Veïns de Sant Martí de Provençals i ha destacat que, des del seu naixement ja fa 40 anys, s´ha distingit per la seva lluita per millorar el seu barri. Com ha dit Trias, la gran transformació que Sant Martí de Provençals ha tingut en les últimes dècades no hauria estat la mateixa sense el treball i l´esforç dels homes i dones que composen l´associació de veïns i veïnes, presidida pel senyor Manuel Martínez, la seva cara més visible, però formada per moltes persones valentes que, durant 40 anys, han treballat units i han lluitat per un present i un futur millor per al seu barri.

Sant Martí de Provençals es va crear per acollir l´arribada a Barcelona de moltes persones procedents de la immigració dels anys 50 i 60, sense equipaments, sense serveis i sense transport públic. ?Gràcies a la unió dels seus veïns i veïnes, i al seu treball conjunt amb les administracions, avui Sant Martí de Provençals és el màxim exponent de la gran transformació que ha viscut Barcelona?, ha dit l´alcalde afegint que ?entre tots construïm dia a dia la ciutat, i Sant Martí és l´exemple de que quan treballem junts, amb uns objectius comuns, no hi ha cap repte que no es pugui tirar endavant?. L´alcalde ha destacat el paper fonamental que han tingut les dones en l´associació, dones que van lluitar per la millora del seu barri i la seva ciutat.

Tal i com ha exposat l´alcalde encara hi ha moltes coses per les quals seguir lluitant, ara la més important és la d´unir esforços per sortir de la crisi, tenint cura de les persones que ho estan passant més malament. Com ha dit Trias, el principal actiu que té Barcelona són les persones i les associacions de veïns ?coneixeu bé els problemes de la gent i ens heu d´ajudar a detectar les situacions difícils?. Finalment, Trias ha afegit que ?teniu el meu compromís i la col·laboració de tot l´Ajuntament en tot allò que signifiqui una millora per al vostre barri?.





Paraules clau