L´Ajuntament planta 131.915 plantes amb flor per embellir 284 indrets a la ciutat : Servei de Premsa

L´Ajuntament planta 131.915 plantes amb flor per embellir 284 indrets a la ciutat

04/06/2013



Temps estimat de lectura: 3 minuts

L´Ajuntament de Barcelona duu a terme la plantació de 131.915 plantes amb flor de temporada de primavera a 284 emplaçaments de la ciutat, cobrint una superfície de 7.848 m², en carrers, places i parcs de tots els districtes de la ciutat. Els grups de flor de temporada són plantes de floració anual, pel que cada any són substituïdes per nous exemplars allà on existeixen espais enjardinats destinats a tal fi.

Els grups de flor de planta de temporada tenen un cicle de floració que comprèn una temporada i anualment són substituïts per nous exemplars segons la temporada de floració (maig, setembre, novembre), cobrint en cada temporada la mateixa superfície disponible. La selecció de les espècies de flor de temporada respon a criteris cromàtics i paisatgístics, per aconseguir un efecte de color més durador, amb varietats amb flors de diferents colors i que tenen un període de floració llarg. També es té en compte la seva adequació a l´època, amb la tria d´espècies resistents a la climatologia i a les condicions ambientals pròpies de la ciutat.

L´any 2012 els jardiners de la ciutat van plantar prop de 433.691 unitats de temporada, entre maig, setembre i novembre. Tots els barris de Barcelona disposen com a mínim d´un grup de flor de temporada i un emplaçament de rosers.

16 espècies de flor de temporada
Les 16 espècies de flor de temporada que es plantaran fins a mitjans de maig són: Angelonia Serena White (flor blanca), Angelonia Serena Lavender (flor blava), Angelonia Serena Pureple flor morada), Begònia Dragon flor vermella), Begònia semperflorens Stara white (flor de coloració blanca), Begònia semperflorens Stara rose (coloració rosàcia), Begònia semperflorens Stara scarlet (flor vermella), Coleus Sant Joan (fulles de coloració variada), Gallardia aristata barreja Red shades+mesa yellow (flor groga i vermella), Impatiens New Guinea (flor blanca i vermella), Pelargonium zonale salmon i vermell (flor coloració rosàcia i vermella), Gaura liendheimeri Gambit Rose (coloració rosàcia), Salvia farinacea Victoria Bleu (coloració blava), Salvia splendens oasis red (flor de coloracio vermella), Petunia multiflora focus (flor blanca i vermella) i Thumbergia alata Orange beauty (de coloració taronja).

284 espais a tota la ciutat

Les plantes amb flor de temporada s´ubiquen al parc de Ciutadella, Portal de la Pau, Vila de Madrid, parc de la Barceloneta, Concilio de Trento/pl. Mercè Capsi, parc del Clot, pg. de Taulat, Rbla. Poblenou, pl. Perú, Gran Via/Rambla de Catalunya, pl. de Tetuan, pg. de Gràcia/Aragó, pl. d´ Urquinaona, Pg. de Sant Joan, av. de Diagonal/Sicília, jardins de Joan Maragall, pl. de Sants, Rector Triadó, Castell de Montjuïc, jardins de M. Cinto Verdaguer, Jardins de Costa Llobera, rbla. de Brasil, Creu de Pedralbes, pl. de Valdivia, av. de P. Casals, Prat de la Riba, jardins de la Quinta Amèlia, Turó Park, av. de General Vives, Ronda de Dalt/Bellesguard, parc del Putxet, Mas Guimbau, jardinets de Gràcia, Vallcarca /Ronda de Dalt, parc de la Creueta del Coll, Park Güell, Jorge Manrique, pla de Montbau, pl. de la Clota, Puig i Alfons (Nen de l´Aro), parc del Laberint, pl. Meguido, pl. Font de la Castellana, pl. de Lugo, pla de Fornells, parc central de Nou Barris, parc de la Guineueta, pl. de Llucmajor, Ciutat Meridiana/Renfe, av. Meridiana/Rio de Janeiro, pl. Torre Llobeta, pl. Congrés Eucarístic, parc de la Trinitat, carrer de Ciutat d´Assumpció, carrer de Lima, parc de la Pegaso, Sagrera/Hondures, plaça de Ferran Reyes, passeig de Torras i Bages.





Paraules clau