El Zoo de Barcelona ha estat premiat per la Setmana Europea de la Prevenció de Residus : Servei de Premsa

El Zoo de Barcelona ha estat premiat per la Setmana Europea de la Prevenció de Residus

07/06/2013



Temps estimat de lectura: 1 minut

El Programa ?El Zoo millora la terra?, amb tres anys d´antiguitat al parc, ha rebut un guardó de la Setmana Europea de la Prevenció de Residus (EWWR, en les sigles en anglés). La candidatura del Zoo ha proposada per l´Agència de Residus de Catalunya (ARC).

Aquests premis s´emmarquen en la Setmana Europea de la Prevenció de Residus, una iniciativa finançada per la Unió Europea, a través del programa LIFE+, i que fa quatre anys que organitzen 35 estats i regions d´Europa. Un jurat europeu amb experts de diferents sectors i especialitats estudien els candidats i valoren atenent a les diverses categories.

L´èxit d´aquest programa rau en què, tot i que el Zoo ja separava curosament els seus residus i els enviava a plantes de compostatge o reciclatge segons la mena, ara ha fet un pas endavant, realitzant el compostatge en les pròpies instal·lacions, reduint així els costos de transport i d´emmagatzematge al Punt Verd.

En un primer objectiu del projecte, es treballa amb els fems dels animals herbívors, dels quals es pot extraure adob orgànic d´alta qualitat per als jardins del Zoo passats els mesos. L´Agenda 21 i Endesa han aportat els compostadors i Compostadores S.A. ha aportat la formació i l´assessorament constant per a l´eficiència del sistema.

Podeu accedir al video de presentació de la candidatura del Zoo, elaborat per l´ARC, seguint el següent enllaç: https://vimeo.com/59505397





Paraules clau