L´alcalde Trias destaca el compromís de Barcelona per l´urbanisme i l´arquitectura de qualitat : Servei de Premsa

L´alcalde Trias destaca el compromís de Barcelona per l´urbanisme i l´arquitectura de qualitat

07/06/2013



Temps estimat de lectura: 2 minuts

L´alcalde Xavier Trias ha presidit l´acte de lliurament dels premis d´Arquitectura Contemporània de la Unió Europea-Premi Mies van der Rohe 2013. El premi té el propòsit principal de reconèixer i recompensar la qualitat de la producció arquitectònica a Europa. Enguany els guanyadors han estat Henning Larsen Architects, Studio Olafur Eliasson i Batteríið Architects pel seu projecte Harpa, auditori i sala de conferències de Reykjavík. La Menció Especial Arquitecte Emergent aquest any s´ha concedit a Maria Langarita i Víctor Navarro per la Nau de Música Matadero (Red Bull Academy), una obra destinada a allotjar un festival de música a Madrid. A l´acte hi han assistit, entre altres, Antoni Vives, tinent d´Alcalde d´Habitat Urbà; Giovanna Carnevali, directora de la Fundació Mies van der Rohe; Jan Truszczynski, director general d´Educació, Formació, Cultura i Joventut de la Comissió Europea i els arquitectes guardonats.

L´alcalde ha assenyalat que aquests premis, que es lliuren cada dos anys, són una gran oportunitat per distingir el talent, creativitat i innovació d´arquitectes europeus, la qualitat d´arquitectura europea i els seus clients, i una oportunitat per a arquitectes emergents. Trias ha felicitat els arquitectes guanyadors pel projecte Harpa, un auditori i centre de conferències al port de Reykjavík, que ha definit com ?un bon exemple de la regeneració del façana marítima de ciutat?; i als arquitectes, Victor Navarro i Maria Langarita, que han rebut la Menció Especial Arquitecte Emergent per la Nau de Música Matadero a Madrid, ?un espai innovador i versàtil dedicat al futur de la música, i un bon exemple d´un projecte de qualitat alta fet amb poc pressupost i temps?.

Xavier Trias ha felicitat també la Fundació Mies van der Rohe, que aquest any celebra el seu 25 aniversari, i ha destacat la tasca al llarg d´aquests anys per les ?grans contribucions per promoure l´excel·lència en arquitectura i en la planificació urbanística contemporània?. L´alcalde ha destacat que la Fundació, juntament amb la Comissió Europea, està donant passos importants per promoure i distingir els millors arquitectes europeus.

Com ha exposat Trias creativitat, innovació, les tecnologies noves i talent són elements clau per la reactivació econòmica i per crear noves oportunitats, i ha afegit que ?l´arquitectura i el desenvolupament urbà creen feines i ajuden a crear oportunitats de negoci a les ciutats. I Barcelona és una ciutat que valora molt aquests béns?. ?Som una ciutat compromesa amb la planificació urbanística de qualitat alta i l´excel·lència en l´arquitectura?, ha dit l´alcalde.

Trias ha explicat que Barcelona es coneguda arreu del món per la qualitat de la seva arquitectura i els seus espais urbans, la seva passió per disseny i per ser una ciutat amb un gran patrimoni històric. El mateix pavelló Mies van der Rohe és un gran exemple d´arquitectura moderna, de pràctiques innovadores del seu temps. ?És la representació perfecta de l´esperit de Barcelona, que també té la Fundació Mies van der Rohe, i també aquests Premis?.

En acabar la cerimònia, Trias ha assistit al MNAC a la inauguració de l´exposició “Constructing Europe, 25 anys d´arquitectura europea”, comissariada per Diane Gray i que recopila les maquetes de 220 projectes que constitueixen la col·lecció que la Fundació ha anat recopilant al llarg dels anys, com a organitzadora biennal del Premi d´Arquitectura Contemporània de la Unió Europea – Premi Mies van der Rohe.





Paraules clau