Xavier Trias: ?Els mercats conserven intacta la seva funció vertebradora i de cohesió social dels barris de la ciutat? : Servei de Premsa

Xavier Trias: ?Els mercats conserven intacta la seva funció vertebradora i de cohesió social dels barris de la ciutat?

07/06/2013



Temps estimat de lectura: 2 minuts

L´alcalde de Barcelona, Xavier Trias, ha inaugurat avui la renovació del Mercat de Provençals, que estrena instal·lacions després de 13 mesos d´obres, un menys del previst. La reforma del mercat s´ha fet sense que hagi estat necessari instal·lar un espai provisional de venda, i, per tant, en convivència amb l´activitat comercial. El tancament durant 35 dies l´estiu de 2012 va fer possible la realització de les obres més importants.

Segons l´alcalde, la inauguració del mercat ?demostra que, per anys que passin, els mercats conserven intacta la seva funció vertebradora i de cohesió social dels barris de la nostra ciutat?. En aquest sentit, ha remarcat que Barcelona ?sempre ha cregut en la seva xarxa de mercats municipals, un model d´èxit basat en el comerç de proximitat que abasteix les persones i alhora genera llocs de treball, constituint una veritable font de riquesa econòmica?.

L´alcalde, a més, ha animat els comerciants del mercat de Provençals a ?continuar treballant tan bé com fins ara per acollir la gent del barri?, i ha afegit que la seva feina és beneficiosa per al propi mercat i per als veïns i veïnes de Sant Martí i Barcelona.

Els aspectes més destacats de la remodelació són que s´ha reformat la planta de vendes i els espais comuns de la planta baixa: el paviment, els falsos sostres, els revestiments i instal·lacions generals. S´han renovat les façanes amb estructures prefabricades que fan més visible l´edifici i la seva imatge exterior s´ha unificat. L´accés principal al mercat s´ha situat davant el parc, a la zona del futur passeig cap a l´estació de l´AVE, nou punt de centralitat del barri. S´ha creat un nou vestíbul principal pels clients des d´aquest punt.

S´ha millorat l´accessibilitat al mercat i s´han suprimit les barreres arquitectòniques, a més d´ampliar l´aparcament per als clients en fins a 100 places més.

Seguint el model de remodelació de molts mercats, s´ha incorporat un autoservei per facilitar en una sola acció de compra als veïns i veïnes, pel fresc i per l´envasat. També s´ha incrementat el volum de la superfície edificable per acollir el nou operador, i s´ha realitzat de forma que el nou espai quedi integrat en l´edifici actual, tot oferint una imatge unitària.

Una de les millores que més notaran els veïns és que els 37 comerços han ampliat l´horari a les tardes de dimarts a divendres: de dimarts a dijous, de 7 a 14 hores i de 17:30 a 20:30 hores; i divendres, de 7 a 14 hores i de 16 a 20:30 hores.

Tota l´àrea logística ha patit una gran reforma. S´ha traslladat i remodelat completament la zona logística, amb un moll de càrrega i descàrrega i àrea de brossa. S´han renovat les cambres frigorífiques i millorat les instal·lacions a la planta subterrània, i també la de climatització, il·luminació i escalfament d´aigua, amb un sistema d´estalvi energètic.

La superfície del mercat després de la remodelació s´ha incrementat en 4.270,75 metres amb un total de 12.080,70 m2.

La inversió de la reforma ha estat de 8 milions d´euros.

Document relacionat:
Provençals estrena un mercat renovat





Paraules clau