Xavier Trias anuncia la creació d´un Parc Públic d´Habitatge de Lloguer a preu assequible amb 1000 nous pisos amb una inversió de 100 milions d´euros : Servei de Premsa

Xavier Trias anuncia la creació d´un Parc Públic d´Habitatge de Lloguer a preu assequible amb 1000 nous pisos amb una inversió de 100 milions d´euros

07/06/2013



Temps estimat de lectura: 2 minuts

L´alcalde de Barcelona, Xavier Trias, ha anunciat avui en roda de premsa la creació d´un Parc Públic d´Habitatge de Lloguer a preu assequible, que permetrà ampliar amb 1.000 nous habitatges l´estoc de la ciutat. ?Es tracta d´una iniciativa innovadora molt potent, una iniciativa que marca un punt d´inflexió molt important en la política d´habitatge d´aquest Ajuntament?, ha assenyalat l´alcalde. Trias ha assegurat que ?estem complint amb el compromís electoral del 2007, És un canvi de filosofia, trenquem amb el model històric d´especulació amb l´habitatge públic a Barcelona?.

L´alcalde ha explicat que ?l´objectiu de la primera fase és destinar com a mínim els primers 100M? d´aquesta operació, per construir 1.000 nous habitatges per a la consolidació d´un Parc públic d´habitatges de lloguer assequible, a preu baix, a Barcelona?. Segons l´alcalde ?l´objectiu és que cap persona o família amb dificultats econòmiques, no hagi de destinar més del 30% dels seus ingressos per accedir al lloguer d´un habitatge públic a Barcelona? .

Aquesta iniciativa representa augmentar de cop un 10% el parc públic d´habitatge de lloguer de la ciutat i respon també al canvi de tendència que s´ha produït en els últims anys ja que actualment el 80% de sol·licitants d´habitatge amb protecció oficial demana lloguer, davant una minoria que demana compra.

L´alcalde ha detallat que el 50% d´aquests 1.000 habitatges es destinaran a lloguer per a joves, parelles i famílies, que vulguin optar a un pis assequible, amb uns lloguers que oscil·laran entre 200 i 400 euros al mes. L´altre 50% a lloguer per a emergències socials (subvencionat en funció dels ingressos) per atendre desnonaments, gent gran, discapacitats, violència de gènere.

?Poques ciutats avui a Europa poden dir que en els propers dos anys començaran a posar en marxa un projecte d´aquesta magnitud?, ha destacat l´alcalde., que ha assenyalat també que ?aquesta aposta representa un estímul molt important a l´economia i en particular al sector de la construcció?. ?Això permetrà crear llocs de treball a la ciutat?, ha sentenciat l´alcalde.

-Posar en valor el patrimoni municipal

L´alcalde ha destacat que per obtenir els recursos necessaris per fer front a aquesta ambiciosa operació, el govern ?s´ha proposat augmentar de manera important el patrimoni municipal, a través de posar en valor el patrimoni que ja tenim, concretament els aparcaments municipals?.

El govern preveu finançar aquesta operació amb els recursos que obtindrà de la concessió de la gestió d´un grup de 26 aparcaments de titularitat municipal a l´àrea central de Barcelona, a través de la creació d´una Societat Mixta on l´Ajuntament mantindrà el 40% de participació. Aquesta societat tindrà els drets d´explotació d´aquest conjunt d´aparcaments per un període inicial de 25 anys.

?La concessió de la gestió d´aquests aparcaments, ens permet aconseguir els recursos necessaris- com a mínim 100M? per aquesta primera fase- per tirar endavant aquesta iniciativa de promoció de 1.000 nous habitatges públics de lloguer assequible a la ciutat. Això forma part de l´aposta per la col·laboració públic-privada que fem a Barcelona. Una fórmula d´èxit que volem aplicar a la gestió dels aparcaments municipals?, ha conclòs l´alcalde.





Paraules clau