L´Ajuntament de Barcelona afirma que el trasllat dels paradistes dels nous Encants es farà amb màximes garanties i ajorna la inauguració del nou edifici : Servei de Premsa

L´Ajuntament de Barcelona afirma que el trasllat dels paradistes dels nous Encants es farà amb màximes garanties i ajorna la inauguració del nou edifici

10/06/2013



Temps estimat de lectura: 2 minuts

L´Ajuntament de Barcelona ha decidit emprendre un seguit d´accions per assegurar que el trasllat dels paradistes al nou mercat dels Encants es farà amb plenes garanties de seguretat i qualitat. Per això ha acordat, entre d´altres mesures, ajornar la inauguració de l´edifici, prevista pel proper 21 de juny. Així mateix, ha encarregat un peritatge extern a la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) per determinar les causes dels problemes detectats en el sistema de drenatge del nou mercat dels Encants, que es troba en període d´obres.

El consistori ha demanat al despatx d´arquitectes responsable de l´obra, b720 Arquitectes, i a la UTE d´empreses constructores, que encapçala OHL, que prengui les accions o mesures correctores necessàries per corregir possibles mancances. El govern municipal ha comunicat, així mateix, que no recepecionarà l´obra dels nous Encants fins que l´edifici compleixi els nivells de qualitat exigibles, després dels problemes detectats aquest dissabte en el sistema de drenatge del nou mercat.

Així mateix, l´Ajuntament ha encarregat un peritatge extern a la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) per determinar les causes i possibles responsabilitats. En concret, l´Ajuntament ha encarregat un peritatge sobre el dimensionament del sistema de drenatge de l´edifici a l´Institut de Dinàmica Fluvial i Enginyeria Hidrològica FLUMEN, de la UPC.

L´encàrrec d´aquest informe a experts independents s´ha fet després que aquest cap de setmana, els tècnics responsables de l´obra i experts municipals hagin fet un primer diagnòstic provisional on s´han detectat possibles deficiències de disseny en el sistema de drenatge de la coberta i en la xarxa interna d´evacuació d´aigua de l´edifici, situada al subsòl. En cap cas els enginyers han detectat problemes estructurals en l´edifici ni en la seva coberta de 8 mil m2 en aquesta primera avaluació preliminar.

Les dades dels 24 pluviòmetres municipals van enregistrar dissabte una mitjana de 17, 9 litres per m2. A la zona dels Encants, i en la punta màxima de l´aiguat, es va registrar una intensitat 20-minutal de 58 mm/h, amb període de retorn de 1 any. Aquestes dades constaten que aquest episodi tot i ser intens no és excepcional a la ciutat, on des del 2009 s´han registrat 8 episodis d´aquestes característiques.

L´Institut Municipal de Mercats de Barcelona, (IMMB) ha acordat celebrar demà dimarts una reunió amb els paradistes dels Encants Vells perquè els responsables de l´obra donin totes les explicacions tècniques necessàries als comerciants. L´objectiu és garantir que el trasllat s´efectuarà quan es compleixin les condicions òptimes. El nou calendari de trasllat l´acordaran conjuntament paradistes i l´Institut de Mercat.

L´Ajuntament de Barcelona esperarà a conèixer les conclusions del peritatge elaborat pels experts professionals per emprendre, si fos necessari, possibles accions legals. L´Ajuntament de Barcelona garanteix que en cap cas les millores, ajustos i canvis que s´hagin de fer a nivell constructiu tindran cap sobrecost per la ciutat.





Paraules clau