Xavier Trias: ?A Barcelona, esport i ciutat són un binomi inseparable? : Servei de Premsa

Xavier Trias: ?A Barcelona, esport i ciutat són un binomi inseparable?

12/06/2013



Temps estimat de lectura: 2 minuts

L´alcalde Xavier Trias ha presidit l´acte de lliurament de la Medalla d´Or al Mèrit esportiu al Club Natació Atlètic Barceloneta. El Consell Plenari Municipal, en la sessió del passat 31 de maig, va decidir atorgar la Medalla d´Or al Mèrit esportiu al Club Natació Atlètic Barceloneta per la seva trajectòria esportiva, significació històrica a favor de la promoció dels esports d´aigua i la creació d´un teixit social sòlid i potent al barri de la Barceloneta durant els seus cent anys. L´alcalde ha destacat la importància que té l´esport a Barcelona: ?esport i ciutat són un binomi inseparable, som una de les capitals mundials de l´esport, una ciutat olímpica on l´esport es viu cada dia als nostres carrers i places i als centres esportius de tots els districtes?. Trias ha afegit que Barcelona és una ciutat que es projecta al món l´organització de grans esdeveniments esportius, com els recents X-Games o els Campionats Mundials de Natació.

Com ha assenyalat l´alcalde tot això és possible perquè hi ha moltes persones, clubs esportius, fundacions i associacions que vetllen per promoure la pràctica esportiva a Barcelona, i alguns ho fan des de fa molts anys, com és el cas del Club Natació Atlètic Barceloneta. L´alcalde ha explicat que les medalles d´or de Barcelona distingeixen a persones i institucions que han fet contribucions destacades a la vida cultural, científica, social i esportiva de la nostra ciutat, ?avui la lliurem a una institució que representa a la perfecció la filosofia d´aquesta distinció?.

L´Atlètic-Barceloneta, amb cent anys d´història, és resultat de l´agermanament de dos clubs emblemàtics del barri: l´Atlètic i el Barceloneta, dos clubs que van ser pioners en la promoció de la natació. L´Atlètic té els seus orígens a principis del segle XX, a la platja de la Barceloneta, al que llavors s´anomenaven els ?Banys Orientals?, on es va crear el club per difondre la pràctica de la natació. Gràcies a iniciatives com aquestes i moltes altres, la natació i el waterpolo es van començar a fer un nom propi a la ciutat. L´Atlètic-Barceloneta ha portat aquests esports, especialment el waterpolo, al seu màxim nivell d´excel·lència al llarg dels anys.

Xavier Trias ha destacat que a llarg d´aquests, tant pels responsables del club com pels seus treballadors, el més important ha estat el factor humà, contribuint a formar persones, atletes i esportistes de primer nivell mundial i inculcant valors que serveixen més enllà de la piscina: ?com són el valor de l´esforç, de la disciplina, del treball en equip, del rigor i l´autosuperació?. ?Valors que veurem d´aquí a pocs dies, quan Barcelona aculli el Campionat Mundial de Natació i esdevinguem, durant tres setmanes, la capital mundial d´aquest esport?. Com ha dit Trias, que Barcelona pugui acollir un esdeveniment internacional d´aquest és nivell ?és en part gràcies a persones com vosaltres. Aquest Campionat Mundial serà també un reconeixement a tots vosaltres?

Finalment, l´alcalde ha agraït a l´Atlètic-Barceloneta la feina, dedicació i compromís per l´esport al llarg d´aquests anys, ?on tindreu sempre la col·laboració d´aquest Ajuntament. Estem al vostre servei?.





Paraules clau