Barcelona i Miami aposten per reforçar la seva estratègia portuària : Servei de Premsa

Barcelona i Miami aposten per reforçar la seva estratègia portuària

13/06/2013



Temps estimat de lectura: 2 minuts

Visita Alcalde del Comtat Miami-Dade

L´alcalde de Barcelona, Xavier Trias, s´ha entrevistat aquest matí l´alcalde del Comptat de Miami-Dade, Carlos A. Giménez, que es troba a la capital catalana encapçalant una delegació empresarial. La reunió ha servit per constatar l´oportunitat de reforçar els lligams econòmics. El comptat de Miami-Dade, amb 2,6 milions d´habitants, és un important centre comercial, industrial i financer, i destaca el dinamisme del seu port i del seu aeroport. El port de Miami es troba entre els ports de més moviment dels Estats Units, tant des del punt de vista de les mercaderies com dels creuers, mentre que l´aeroport és el hub d´entrada dels vols de tota llatinoamèrica. En aquest sentit, l´alcalde Trias ha volgut posar en valor la capacitat de l´àrea metropolitana de Barcelona per actuar com a motor econòmic del país i ha destacat la necessitat de coordinar i potenciar les seves infraestructures. Els dos alcaldes han constatat l´oportunitat de reforçar l´estratègia aeroportuària, aprofitant precisament el dinamisme que presenten les dues àrees metropolitanes. A la trobada també hi ha assistit la tinenta d´alcalde d´Economia, Empresa i Ocupació, Sònia Recasens.

Aquest any 2013, el Port de Barcelona espera arribar als 2,6 milions de creueristes, que suposaria pràcticament assolir la xifra rècord que es va registrar el 2011. El Port de Barcelona és el primer port de creuers d´Europa i la Mediterrània i quart port base del món. El lideratge del Port, en aquest tràfic, ve refermat per la qualitat i la capacitat operativa de les seves terminals, que han estat guardonades en moltes ocasions. Precisament, aquest any el Port de Barcelona ha estat premiat per la seva capacitat de realitzar operacions d´arribada i sortida de creuers simultàniament, durant la fira Cruise Shipping, celebrada a Miami.

La delegació de Miami té previst mantenir trobades amb el president de la Generalitat, Artur Mas, amb responsables del Port de Barcelona i amb Foment de Treball, entre altres.





Paraules clau