Xavier Trias: ?A Barcelona hem fet una aposta molt ferma perquè tothom tingui dret a un habitatge digne? : Servei de Premsa

Xavier Trias: ?A Barcelona hem fet una aposta molt ferma perquè tothom tingui dret a un habitatge digne?

14/06/2013



Temps estimat de lectura: 3 minuts

L´alcalde de Barcelona, Xavier Trias, ha lliurat avui les claus de 60 nous habitatges d´una promoció de protecció oficial ubicada al carrer de la Ciutat de Granada, 115-117, al districte de Sant Martí, impulsada per la cooperativa de la Unió General dels Treballadors (UGT), Llar Unió Catalònia, adreçada a cooperativistes amb règim general de venda. A l´acte hi ha assistit el regidor del districte de Sant Martí, Eduard Freixedes, el secretari general de la UGT de Catalunya, Josep M. Àlvarez, i el secretari d´Habitatge i Millora Urbana, Carles Sala.

A l´acte, l´alcalde ha recordat que “a Barcelona hem fet una aposta molt ferma perquè tothom tingui dret a un habitatge digne”. L´alcalde s´ha referit, de fet, a la iniciativa recentment anunciada pel Govern Municipal de construir 1.000 nous habitatges per a la consolidació del parc públic de d´Habitatge de Lloguer a preu assequible. I ha assegurat que la seva voluntat és “no quedar-se aquí”.
Xavier Trias també ha destacat ?la col·laboració de l´Ajuntament i les associacions sense ànim de lucre per aconseguir l´accés als serveis bàsics de qualitat com l´habitatge a les famílies que més ho necessiten? durant el lliurament de claus de 60 nous pisos de protecció oficial al sector del 22@.
La nova promoció de la UGT s´emmarca en l´Acord Marc de col·laboració per al foment d´un parc públic d´habitatges de protecció oficial en règim de venda, que es va signar al 2007 entre l´Ajuntament de Barcelona i el sindicat.

L´any 2010 i a traves d´un protocol de col·laboració, es va formalitzar la transmissió del sòl municipal mitjançant venda, a favor de la Cooperativa Llar Unió Catalònia SCCL, societat sense afany de lucre designada per la UGT per a dur a terme aquesta promoció d´habitatges.

La nova promoció consta de 60 habitatges (48 d´ells de 3 dormitoris i 12, de 2 dormitoris) amb una superfície útil dels pisos que oscil·la entre els 66 i els 77m2. Pel que fa a la superfície construïda (7.949,32 m2), aquesta queda distribuïda en dues plantes soterrani per a aparcament de vehicles (68 places d´aparcament i 48 trasters); una planta baixa amb accessos i locals comercials, 6 plantes pis per a ús d´habitatge, i dos badalots a coberta per on s´accedeix a la part superior de l´immoble. La coberta dels edificis disposa dels elements tècnics d´instal·lació, d´energia solar, cambra de comptadors de gas, així com a terrasses d´ús comunitari.

L´accés a l´edifici es produeix pel carrer Ciutat de Granada en un únic vestíbul que dóna accés a dues escales. L´escala A disposa de 6 pisos per planta, amb un total de 36 habitatges, i l´escala B disposa de 4 pisos per planta amb un total de 24 habitatges.

Planta tipus 2 dormitoris

La promoció de Ciutat de Granada, 115-117, està ubicada al sector ?Campus Audiovisual´ del districte 22@, on l´Ajuntament de Barcelona, conjuntament amb d´altres operadors públics com el Patronat Municipal de l´Habitatge i les cooperatives veïnals com ?Llar Unió Catalònia´ estan impulsant habitatges de nova construcció protegits.

Amb el lliurament d´aquesta promoció, Llar Unió Catalunya Entorn, SCCL haurà impulsat conjuntament amb l´Ajuntament de Barcelona, en els darrers anys, un total de 385 habitatges protegits per a socis cooperativistes, amb promocions a: Sant Martí (Illa C2-Fòrum), Nou Barris (Vallbona-Oristà), i Ciutat Vella (Illa Robadors).

De fet, la col·laboració en la promoció d´habitatge protegit de l´Ajuntament de Barcelona amb les cooperatives té ja una important trajectòria, i en el cas de UGT des de principis del 2000 i són ja més de 385 els habitatges protegits que s´han promogut conjuntament.





Paraules clau