La Guàrdia Urbana i els Mossos d´Esquadra intensifiquen la vigilància a l´entorn de les principals zones d´oci nocturn del districte de Ciutat Vella : Servei de Premsa

La Guàrdia Urbana i els Mossos d´Esquadra intensifiquen la vigilància a l´entorn de les principals zones d´oci nocturn del districte de Ciutat Vella

17/06/2013



Temps estimat de lectura: 3 minuts

Agents de la Guàrdia Urbana de Barcelona i de la Policia de la Generalitat- Mossos d´Esquadra han posat en marxa durant aquests mesos de maig i juny diversos dispositius a Ciutat Vella per tal de prevenir delictes vinculats a l´entorn de les zones on hi ha una major concentració de locals d´oci nocturn.

Aquests dispositius, anomenats ?Sàbatic?, ?Front Marítim? i ?Dystopia?, formen part d´un operatiu global que sota el nom ?Eixos d´Oci Nocturn? pretén donar resposta a les problemàtiques de seguretat i de convivència que es donen a les zones de concentració de locals d´oci nocturn. En aquests operatius els dos cossos policials han treballat conjuntament per fer front als fenòmens delictius i a les infraccions de les ordenances que es produeixen a l´àrea del front marítim, així com en d´altres zones de Ciutat Vella amb una important presència de locals d´oci nocturn, bars musicals i ?afters?.

El passat 10 de maig es va dur a terme el dispositiu batejat com a ?Sabàtic? encarat a prevenir actituds incíviques a les sortides dels locals, consum de substàncies, petit tràfic d´estupefaents i prostitució a la via pública del barri Gòtic de la ciutat.

En aquest operatiu hi van intervenir de manera conjunta agents de la Unitat Territorial de Ciutat Vella de la Guàrdia Urbana i del cos de Mossos d´Esquadra de la comissaria de Ciutat Vella. Els agents, tant de paisà com Uniformats, dels dos cossos van rebre el suport de l´Àrea de Recursos Operatius (ARRO) i de la Unitat Canina (ACSO) per tal d´inspeccionar simultàniament 5 establiments del barri Gòtic Sud on es van realitzar controls i identificacions amb el següent resultat:

– 6 persones detingudes per salut pública.
– 5 denúncies per consum d´estupefaents i 3 denúncies per tinença d´arma blanca.
– 30 denúncies per Ordenances Municipals.

El dispositiu ?Front Marítim? s´ha realitzat durant els 4 caps de setmana del mes de maig en els locals d´oci nocturn que es troben al Passeig de la Barceloneta i rodalies on hi ha un important volum de bars musicals i discoteques.

Durant les nits dels caps de setmana es va dur a terme un fort desplegament policial tenint en compte que els delinqüents es desplacen cap aquesta zona d´oci nocturn atès que hi ha una elevada concentració de bars musicals i discoteques que atrauen moltes persones, la qual cosa podria facilitar l´acció delictiva.

En aquest operatiu, que es va fer de manera continuada tot l´any passat i que enguany s´ha continuat fent regularment, hi van intervenir conjuntament agents de la Unitat Territorial de Ciutat Vella de la Guàrdia Urbana de Barcelona i agents del Cos de Mossos d´Esquadra de la comissaria de Ciutat Vella.

Durant aquest mes efectius de paisà adscrits als grups especialitzats en delinqüència urbana dels dos cossos policials amb el suport d´efectius uniformats de seguretat ciutadana i de l´Àrea de Recursos Operatius (ARRO) han realitzat controls i identificacions amb el següent resultat:

– 24 persones detingudes pels següents motius: 10 detinguts per furts i 11 detinguts per salut pública.
– 3 denúncies penals per falta de furt i 1 denúncia per apropiació indeguda.
– 10 denúncies per tinença de substàncies estupefaents.
– 538 denúncies per Ordenances Municipals.
– 24 denúncies per infraccions de trànsit.

Precisament, el dispositiu Marítim, que ja porta un any de funcionament, ha suposat la detenció de 105 persones.

Finalment, el passat divendres 7 de juny es va dur a terme el dispositiu ?Dystopia? amb la finalitat de fer inspeccions administratives en 9 locals del barri Gòtic Sud. Aquest dispositiu està motivat per l´aglomeració d´establiments d´oci nocturn que provoquen sorolls, actituds incíviques al carrer, baralles, consum i petit tràfic d´estupefaents que generen mal estar entre els veïns i per la concentració de fets delictius i denúncies administratives en aquesta zona.

En aquest dispositiu van intervenir de manera conjunta agents de la Unitat Territorial de Ciutat Vella de la Guàrdia Urbana i del cos de Mossos d´Esquadra de la comissaria de Ciutat Vella, tant uniformats com de paisà, amb el suport de l´Àrea de Recursos Operatius (ARRO) i la Unitat Canina (ACSO) amb l´objectiu de fer la inspecció administrativa dels locals i comprovar que no s´estigui produint cap fet delictiu. D´aquest operatiu se n´esdevenen:

– 9 persones detingudes pels següents motius: 4 per Salut pública, 4 per Delicte de Furt, 1 per Ordre Judicial.
– 6 denúncies administratives per tinença de substàncies estupefaents.
– 24 denúncies per Ordenances Municipals

També hi van participar una inspectora i un subinspector de la Inspecció de Treball i Seguretat Social (MEYSS), els quals han dut a terme un total de 9 inspeccions de treball a diferents locals d´oci nocturn del Gòtic.

En tots els dispositius, les denúncies per Ordenances Municipals han estat principalment per conceptes relacionats amb el consum de begudes a la via pública, fer necessitats fisiològiques al carrer, venda ambulant o conductes que pertorben el descans dels veïns.





Paraules clau