L´alcalde Trias: ?Gràcies a la col·laboració públic-privada Barcelona s´està transformant en una ciutat de referència en el camp de les noves tecnologies? : Servei de Premsa

L´alcalde Trias: ?Gràcies a la col·laboració públic-privada Barcelona s´està transformant en una ciutat de referència en el camp de les noves tecnologies?

17/06/2013



Temps estimat de lectura: 2 minuts

L´alcalde Xavier Trias ha assistit a la celebració del desè aniversari del CTecno. A l´acte, al que també hi ha assistit Felip Puig, conseller d´Empresa i Ocupació; la tinent d´alcalde d´Economia, Empresa i Ocupació, Sònia Recasens; i el president de CTecno, Jordi William Carnes, s´ha presentat el Baròmetre del Sector Tecnològic a Catalunya 2013. L´alcalde ha felicitat a CTecno, una associació que uneix 30 de les empreses capdavanteres del sector tecnològic català i aplega prop de 200 professionals de les TIC a Catalunya, per aquests 10 anys i per la feina que ha dut a terme ?per ajudar-nos a projectar Barcelona al món com a ciutat de cultura, coneixement, creativitat i innovació?.

L´alcalde ha explicat que a través de la col·laboració públic-privada Barcelona s´està transformant en una ciutat de referència en el camp de les noves tecnologies, posicionant-se a l´avantguarda de les ciutats tecnològiques i posant les noves tecnologies al servei de la millora del benestar i la qualitat de vida de les persones. Trias ha dit que amb el treball d´empreses com les que participen a CTecno, ?ens esteu ajudant a la dinamització de l´economia, a crear riquesa i nous llocs de treball i a refermar la competitivitat de Barcelona a nivell internacional, posant-la en el mapa de ciutats del món on venir a invertir en tecnologia, moltes empreses tecnològiques estan fent el pas d´instal·lar-se a Barcelona?, ha dit Trias, que ha apostat per ?aprofitar al màxim aquest potencial?.

Com ha explicat Trias, que Barcelona sigui la Capital Mundial del Mòbil dóna un gran prestigi i ofereix també una plataforma per generar projectes importants i ha afegit que aquesta capitalitat va més enllà d´una fira, implica també impulsar un Mobile World Hub al 22@, que pot esdevenir un dels clústers més importants d´Europa en el disseny d´aplicacions per a tecnologies mòbils, refermant el 22@ com a buc insígnia del lideratge de Barcelona en les noves tecnologies.

L´alcalde ha explicat que la transformació d´aquest districte tecnològic de la ciutat permet fer un pas endavant en l´estratègia de Barcelona ?per esdevenir una ciutat intel·ligent i a la que s´hi estan sumant moltes empreses?.

Xavier Trias volgut ressaltar el paper de CTecno en l´impuls de la City Protocol Society, una iniciativa que servirà com a certificació internacional de com han de ser les ciutats intel·ligents en el futur i que està tenint una molt bona acollida entre ciutats, empreses i institucions de tot el món.

Finalment, Trias s´ha mostrat convençut ?que tenim el talent, tenim les ganes i tenim el potencial per ser una ciutat tecnològica de primer nivell internacional? i ha demanat seguir fent esforços en la línia de la internacionalització, l´especialització i la investigació.





Paraules clau