Sortejats els habitatges de lloguer assequible de Torre Baró : Servei de Premsa

Sortejats els habitatges de lloguer assequible de Torre Baró

19/06/2013



Temps estimat de lectura: 2 minuts

El Consorci de l´Habitatge de Barcelona ha sortejat els 152 habitatges de lloguer assequible de Torre Baró, a Nou Barris, que es trobaven buits i que l´Ajuntament de Barcelona va decidir subvencionar. Els pisos, ubicats a 4 promocions de l´Av. Escolapi Càncer, 1-5, 2,4-6 i 11-17, tenen entre un i quatre dormitoris i estan ubicats a prop del Metro i de l´estació de Renfe Rodalies.

El sorteig que va tenir lloc ahir al mati es va fer a través del Registre de Sol·licitants d´Habitatge de Protecció Oficial. Han participat un total de 2.505 persones o unitats de convivència inscrites al Registre, que havien presentat la corresponent sol·licitud de participació en la convocatòria i que complien els requisits fixats a les bases.

A totes les promocions s´han establert diferents grups de sol·licitants d´habitatges, en funció de les característiques de les vivendes i de la unitat de convivència dels participants. Així, s´han destinat 106 habitatges a contingents generals, s´han reservat 40 pisos per als veïns de la zona de Torre Baró, Ciutat Meridiana i Vallbona, d´acord amb el que estableix el Pla de l´Habitatge de Barcelona, i se´n han sortejat 6 per a persones amb mobilitat reduïda.

L´Ajuntament de Barcelona destina 3,5 milions d´euros a subvencionar en els propers 5 anys el preu del lloguer d´aquests habitatges, que tenen uns preus que ronden els 300 euros mensuals. L´Ajuntament s´ha reservat altres 38 pisos d´aquestes promocions que aniran destinats a emergències socials i a contingents especials.

» El procediment del sorteig
El sorteig es va realitzar mitjançant aplicació informàtica. Va comptar amb la presència del Gerent del Consorci de l´Habitatge de Barcelona, la Directora del Registre de Sol·licitants d´Habitatges de Protecció Oficial de Barcelona, experts de la Comissió de Peritatges del Col·legi Oficial d´Enginyeria en Informàtica de Catalunya que avalen l´aplicació i el procediment informàtic. També hi va participar un Notari de l´Il·lustre Col·legi de Catalunya i representants de les AAVV de Ciutat Meridiana, Manuel Cubero Argente i de l´AVV Torre Baró, Ramon Ferrer Hernández .

» Pisos buits que estaran plens a l´estiu
El resultat del sorteig, amb els números i la llista de les persones agraciades ja es poden consultar a la web del Registre de Sol·licitants d´Habitatge de Protecció Oficial de Barcelona www.registrehabitatgebcn.cat

A partir de la setmana vinent es començarà a citar als afavorits en el sorteig, començant pels contingents territorials, per revisar la documentació i completar-la si és necessari. A partir de la primera setmana de juliol se´ls donarà hora per triar el pis en la mateixa promoció, sempre seguint l´odre del sorteig i signar els contractes. La previsió es que a finals de juliol els nous inquilins es puguin traslladar als pisos.





Paraules clau